Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: Εκτός από τη δημοσιονομική πειθαρχία,η Ευρώπη έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τα σύνορά της

  Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, από τις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη Σύνοδο των Πρωθυπουργών, των Αρχηγών Κομμάτων και των Επιτρόπων που ανήκουν στο Κόμμα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, Δημοκρατών και Μεταρρυθμιστών (ELDR), έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Η απάντηση στην κρίση δεν είναι μόνο η δημοσιονομική πειθαρχία. Είναι κυρίως η πολιτική απόφαση για περισσότερη και ισχυρότερη Ευρώπη. Η ενωμένη Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι εκτός των οικονομικών υποχρεώσεών της, έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τα σύνορά της, τόσο σε αμυντικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της λαθρομετανάστευσης. Ειδικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνες οι νότιες χώρες. Οι υποχρεώσεις ισχύουν το ίδιο και για το βορρά και για το νότο».


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται εκτός ελέγχου, η Δημόσια Διοίκηση είναι κατακερματισμένη και η γραφειοκρατική αντίληψη που επικρατεί στους δημόσιους λειτουργούς, οδηγούν σε αναβολές και καθυστερήσεις στην εφαρμογή δομικών αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος.Η μελέτη του ΟΟΣΑ, επιβεβαιώνει πλήρως πως η λογική τους μεγάλου κράτους και το υπάρχον μοντέλο οργάνωσης της πολιτείας, έχουν αποτύχει πλήρως και πρέπει να αναμορφωθούν.Η νέα κυβέρνηση δε μπορεί να εθελοτυφλεί. Οφείλει να υπερβεί στερεότυπες αντιλήψεις που επικρατούν εδώ και χρόνια και να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού σχεδίου, για την υλοποίηση και εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία και στο μοντέλο οργάνωσης του κράτους».