Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τριάρα... πρωτιάς για ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο

Έχοντας ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο, ο “δικέφαλος του Βορρά” επικράτησε εκτός έδρας της Σάμροκ Ρόβερς με 3-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της Τότεναμ στη Ρωσία από την Καζάν (1-0) πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου του. Δύο δοκάρια από Βιεϊρίνια στην αναμέτρηση.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα, αφού με την έναρξη του είχαν δοκάρι, σε σουτ του Βιεϊρίνια (6'), ενώ αμέσως μετά άνοιξε το σκορ με τον Σαλπιγγίδη. Να σημειωθεί πως στην συνέχεια της φάσης του δοκαριού του Πορτογάλου, ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, αφού το σουτ του Σαλπιγγίδη -που ακολούθησε- σταμάτησε με το χέρι ένας αμυντικός της Σάμροκ.
 
Στο 35' ο Φωτάκης πέτυχε το δεύτερο τέρμα του “δικεφάλου”, ενώ ο Σαλπιγγίδης διεύρυνε τον δείκτη του σκορ, με χαρακτηριστικά εύκολο τρόπο. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Σάμροκ μπήκε δυναμικά και κατάφερε να μειώσει σε 3-1, με την εκτέλεση φάουλ του Ντένεχι (51').  
Παρόλα αυτά το 1-3 παρέμεινε μέχρι τέλους (παρά τις ευκαιρίες που είχαν τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι Θεσσαλονικείς, με πιο σημαντική το δοκάρι του Βιεϊρίνια στο 69') και έτσι ο ΠΟΑΚ πήρε μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
 Αυτό το “διπλό” θα είχε μεγαλύτερη σημασία, αν στο άλλο ματς του ομίλου η Ρούμπιν Καζάν δεν επικρατούσε στην Ρωσία της Τότεναμ με 1-0.
Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο’ Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σιβς, Μάρεϊ, Ο’ Ντόνελ, Τέρνερ (46' Κίλνταφ), Ντένεχι, ΜακΚόρμακ (70' Ράις), ΜακΚέιμπ (46' Τουίγκ), Σέπαρντ.
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Αρίας, Λάζαρ, Φωτάκης (65' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (88' Αποστολόπουλος), Σαλπιγγίδης (90' Παπάζογλου).

Η βαθμολογία :
 
1. ΠΑΟΚ                           8  (7-4)
2. Ρουμπίν Καζάν              7  (6-3)
3. Τότεναμ                         7  (4-2)
4. Σάμροκ Ρόβερς              0  (3-11)