Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αποχώρησε η ΝΔ από την Βουλή - Σαμαράς στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ “αναλάβετε εσείς πλέον την ευθύνη της χώρας”



 
Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του έχει αποτύχει.
"Είπα στον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί για να διευκολύνει τις εξελίξεις, αλλά αυτός δεν παραιτείται", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού «Ο κ. Παπανδρέου κάνει πκαταλαβαίνει… Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε , αλλά για να πάει η χώρα σε εκλογές υπό ομαλές συνθήκες» σημείωσε,
Τόνισε ακόμη πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας πως «λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του».
Είχα πει ξεκάθαρα πως άλλο πράγμα είναι είναι η δανειακή σύμβαση από τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας πως οι αντιρρήσεις της ΝΔ με το μίγμα πολιτικής παραμένουν ακέραιες.
Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης με σκοπό να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση από του Βουλή και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές, τόνισε πως δεν δέχθηκε και δεν ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση. Παράλληλα μίλησε για εκτροπή από πλευράς της κυβέρνησης.

Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά η ΝΔ αποχώρησε από την Βουλή, ενώ απευθυνόμενος ο Σαμαράς στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους έθεσε προ των ευθυνών τους λέγοντας: “αναλάβετε εσείς πλέον την ευθύνη της χώρας”  Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για την Παρασκευή.