Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ​ΠΟΥΛΟΥ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Αποχαιρετήσαμε, σήμερα, ένα μαχητή της Παράταξης και προσωπικό μου φίλο. Ένα δραστήριο και δημιουργικό άνθρωπο, που πάλευε ακούραστα για το συλλογικό καλό: Τον πρώην βουλευτή Καβάλας και ιστορικό στέλεχος του αγροτικού συνεταιριστικού χώρου *Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλο. Η προσφορά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την ανάπτυξη και την προκοπή της, είναι αδιαμφισβήτητη. Όπως και η συμβολή του στους αγώνες της Παράταξής μας για το εθνικό συμφέρον. Ο πρόωρος θάνατός του με συγκλόνισε.
Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

*Ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος γεννήθηκε το 1955 στο Μελισσοκομείο Καβάλας από αγρότες γονείς, πρόσφυγες, Ποντίους στην καταγωγή. Τελείωσε τις Γυμνασιακές Σπουδές το 1973 στην Ελευθερούπολη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Α.Π. Θεσσαλονίκης το 1977. Υπηρέτησε τη θητεία του ως στρατιώτης και απολύθηκε την 1-8-1980.
Ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος διετέλεσε: Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.), Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Παγγαίου (Ε.Α.Σ. Παγγαίου), Πρόεδρος Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε., Μέλος Δ.Σ. της Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. (Επεξεργασία Καπνών), Πρόεδρος της UNITAB (Διεθνής Ένωση Καπνοπαραγωγών), Πρόεδρος της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Καπνού, Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Α.Ε(παραγωγή σιγαρέττων), Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. «Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ», Μέλος Δ.Σ. της «Λέσχης Ποντίων Καβάλας», Μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.),Μέλος Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.).
Ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος έχασε το βράδυ της Τετάρτης στη Β' Πνευμονολογική του Νοσοκομείου Καβάλας τη μάχη  με τον καρκίνο, που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια. Η κηδεία του έγινε στο Μελισσοκομείο Καβάλας.