Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Π. Νίκας: Προτεραιότητα το οδικό έργο “Καλό Νερό – Τσακώνα”, αρμοδιότητα όμως του Υπ. Υποδομών

  

Δηλώσεις για το οδικό έργο Καλού Νερού-Τσακώνας έκανε όμως χθες κατά κατά την παρουσία του στα Φιλιατρά, στο πλαίσιο του γιορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο έργο «πολύτιμο» καθώς θα διασυνδέσει τη Μεσσηνία με τον δυτικό οδικό άξονα”.

Επεσήμανε όμως πως παρά το

οτι αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια, αρμόδιο γι’ αυτό είναι το υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ο κ. Νίκας “τόνισε ότι ορθώς τίθεται το σχετικό αίτημα από φορείς της Τριφυλίας -και της Μεσσηνίας, γενικότερα- και εξέφρασε την βεβαιότητα πως αυτό θα εντατικοποιηθεί μετά την έναρξη των εργασιών για το τμήμα Πάτρα – Πύργος, επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να μιλάμε για τον δρόμο αυτόν στο σύνολό του, ως Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Επομένως, πρέπει να ωριμάσει μελετητικά το εν λόγω έργο -και προς αυτή την κατεύθυνση βαδίζουμε” σημείωσε ο κ. Νίκας. Καταλήγοντας δεσμεύτηκε ότι μέχρι το φετινό καλοκαίρι ο υφιστάμενος δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα θα βελτιωθεί μέσα από παρεμβάσεις της Περιφέρειας, ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή κυκλοφορία και η ασφάλεια όσων τον χρησιμοποιούν”.

«Η Τριφυλία απαιτεί ο κ. Νίκας να δεσμευτεί και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα» τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και η Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας. Ο δρόμος Τσακώνα – Καλό Νερό, σημειώνουν, είναι το νούμερο ένα αναπτυξιακό έργο για την Τριφυλία και τη Νοτιοδυτική Μεσσηνία. Ετσι ζητούν από τον κ. Νίκα συγκεκριμένες δεσμεύσεις χωρίς περιστροφές, εξωραϊσμούς και αόριστες γενικολογίες. Επίσης ζητούν να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα αυτό οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, ενώ καλούν σε κοινό αγώνα όλους τους θεσμικούς φορείς, συλλόγους και πολίτες της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας.