Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΟΚ – Λίνκολν 2-0 : Ο Ζίβκοβιτς έδωσε την πρόκριση, αλλά δεν έσβησε τη… φωτιά της Τούμπας

ΠΑΟΚ – Λίνκολν 2-0 : Ο Ζίβκοβιτς έδωσε την πρόκριση, αλλά δεν έσβησε τη… φωτιά της Τούμπας

Πέντε συνεχόμενα ματς είχε να δει τη… χαρά της νίκης ο ΠΑΟΚ, με τον αγώνα κόντρα στους ερασιτέχνες της Λίνκολν να χαρακτηρίζεται και ως «τελικός» για τους «ασπρόμαυρους». Άλλωστε, από τα πρώτα λεπτά οι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες, φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα σε παίκτες και Λουτσέσκου, με τις έντονες αποδοκιμασίες να επιβεβαιώνουν το εκρηκτικό κλίμα. 

Πάτρα: Το σπίτι με τα 15.000 λαμπιόνια που έγινε viral για τα Χριστούγεννα

 Πάτρα 

Ένα σπίτι… υπερπαραγωγή στην Πάτρα κάνει τον γύρο των social media καθώς υποδέχεται τα Χριστούγεννα όπως τους… αξίζουν σκορπίζοντας χαρά σε όλη τη γειτονιά.

Δεν μιλάμε απλώς για μια στολισμένη πρόσοψη κτιρίου αλλά για ολόκληρη κατασκευή η οποία ενισχύεται συνεχώς με νέα υλικά και νέες ιδέες και καταλήγει να γίνεται το εορταστικό σήμα κατατεθέν της Άνω Πόλης. Το «συνεργείο» κατασκευής αυτής της εικόνας αποτελείται από τα μέλη δύο οικογενειών που διαμένουν εκεί και συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς.

Ρωσία: Μια πόλη με το όνομα «Πούτινγκραντ» προς τιμήν του Προέδρου

 ΝΑΤΟ Πούτινγκραντ 

Η ρωσική πόλη Αρχάγγελσκ θα πρέπει να μετονομαστεί σε «Πούτινγκραντ»,  γιατί κάτι τέτοιο «θα επιταχύνει την ανάπτυξη και τα χρήματα θα δαπανώνται σωστά, λόγω του φόβου μην και γίνει κάτι λάθος», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Αλεξάντερ Ντονσκόι.

Europa League: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ, τη Δευτέρα (13/12) η κλήρωση

Europa League: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ, τη Δευτέρα (13/12) η κλήρωση 

 Συμπληρώθηκε το παζλ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ του Europa League.

Από την στιγμή που οι πρωταθλητές Ελλάδας ολοκλήρωσαν την πορεία τους στη δεύτερη θέση του γκρουπ τους στην διοργάνωση, πλέον θα αντιμετωπίσουν μία από τις οκτώ ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στα γκρουπ του Champions League, με έπαθλο την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Οι ομάδες λοιπόν από το Champions League που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού είναι οι

Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σέριφ Τιρασπόλ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα και Αταλάντα.

Αντβέρπ-Ολυμπιακός 1-0: Τουλάχιστον ήταν στο γήπεδο ο Βατσλίκ

Αντβέρπ-Ολυμπιακός 1-0: Τουλάχιστον ήταν στο γήπεδο ο Βατσλίκ 

Σαν να μην πήγε ποτέ στην Αμβέρσα ήταν ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά έκανε ίσως τη χειρότερη της ευρωπαϊκή εμφάνιση με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της και έχασε δίκαια με 1-0 από την Ανβτέρπ. Οι Βέλγοι έκαναν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο χάρη στο γκολ του Μπαλικουίσα στο 7'. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές τους σε πολύ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι αλλάζει από Δευτέρα για τους άνω των 60 – Πότε θα «πέφτει» πρόστιμο

 Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι αλλάζει από Δευτέρα για τους άνω των 60 - Πότε θα «πέφτει» πρόστιμο

 Λήγει τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όσους πολίτες άνω των 60 ετών έχουν κάνει τις πρώτες δύο δόσεις του εμβολίου προ επταμήνου, αλλά δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει την τρίτη δόση.

Έτσι, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι, που σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας, σε γυμναστήρια και γήπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επίσημη δήλωση στις 18 Νοεμβρίου.

Χάνονται τα σπουργίτια από τις πόλεις – Δείτε γιατί

  

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τα πουλιά της Ευρώπης, καθώς από τα 544 είδη που έχουν καταγραφεί, τα 71 είναι πολύ κοντά στην εξαφάνιση. Ένα από τα πουλιά που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες είναι τα σπουργίτια. Στην Ελλάδα έχουμε 4 διαφορετικά είδη σπουργιτιών, με πιο κοινό τον σπιτοσπουργίτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νέα έρευνα της Bird Life

ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» και πάλι η Ελλάδα

 ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» και πάλι η Ελλάδα 

Για ακόμη μία εβδομάδα, η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα παραμένει ιδιαιτέρως δύσκολη, όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα 9 Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Όπως φαίνεται στον συνδυαστικό δείκτη κρουσμάτων κορονοϊού, διαγνωστικών τεστ και δείκτη θετικότητας, όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο».

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τι απαντούν Ανδρουλάκης και ΕΔΕΚΑΠ στις καταγγελίες Παπανδρέου περί νοθείας

  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου περί νοθείας στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Για την συγκεκριμένη καταγγελία υπάρχει και μία πρώτη αντίδραση από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία αναφέρει: «Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ανακοινώνεται σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποία η πλειοψηφία υπόκειται στην πλευρά Παπανδρέου, ενώ έκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα όπως αυτό κοινοποιήθηκε επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη». Η πλευρά Ανδρουλάκη καταλήγει «ότι σε μία κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους πάνω μας, απαιτείται ευθύνη από όλους».

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 555 νέα κρούσματα σήμερα (71 στην Κορινθία, 238 στην Αχαΐα.)

 

Μεγάλη αύξηση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (+62 ), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 555 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τέσσερις περιοχές  (Αχαΐα , Ηλεία , Μεσσηνία και Κορινθία) παρουσιάζουν  σήμερα  τετραπλάσιο αριθμό (423) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (132) .  

  Συγκεκριμένα:

Διακόσια εξηνταένα (261 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 71  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 58 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 132 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (49) Αρκαδίας (40) και Λακωνίας (43).

Επίσης άλλα 294 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (238) και Ηλείας (56).   

Σήμερα 9 / 12 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 555 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 74.927 (37.844 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 9 / 12 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (238),  Μεσσηνίας  (58),  Κορινθίας (71), Ηλείας (56), Αργολίδας (49), Αρκαδίας (40) και Λακωνίας (43)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                29.716

Π.Ε. Μεσσηνίας         10.774

Π.Ε. Κορινθίας          10.742

Π.Ε. Ηλείας                 7.367

Π.Ε. Αργολίδας           6.548

Π.Ε. Αρκαδίας             5.853

Π.Ε. Λακωνίας            3.937