Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Η Λυκοποριά σταμάτησε τον πρωτοπόρο ΑΟ Μαψό στην έδρα του

 Γ΄ Κατηγορία Κορινθίας: Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής -

Πολύτιμη  εκτός έδρας νίκη με 1 - 0 σημείωσε , ο ΑΟ Λυκοποριάς ,στο γήπεδο της Κλένιας, επί του πρωτοπόρου ΑΟ Μαψού 

Η Λυκοποριά στο 15’ είχε δοκάρι με τον Βελλή και στο 44’ με σουτ ο Παπαδημητρίου.σημείωσε το μοναδικό τέρμα ταο αγώνα

Ο Μαψός το 65’ με τον  Σιδηρόπουλο  είχε δοκάρι, ενώ χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες, με τον γκολκίπερ της Λυκοποριάς, Ποτάκη να κάνει εξαιρετική εμφάνιση. Οι φιλοξενούμενοι, στο  70'  είχαν ένα ακόμη δοκάρι σε κεφαλιά του Παπαργυρίου 

ΑΟ ΜΑΨΟΥ: Βοΐκου, Κυριακόπουλος, Οικονόμου Κ. (70’ Σερέτης), Καλαράς, Γεώργαρης Β. (70’ Γεώργαρης Χ.), Νάνος Β., Νάκο, Σιδηρόπουλος, Μπέκος (50’ Κλαούντιο), Γεώργαρης Σ., Δήμας (50’ Γεώργαρης Θ.)

ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ: Ποτάκης, Μαξούτης, Κουτρούλης, Παπαργυρίου, Σιετής, Μερκούρης, Βελλής (94’ Ευθυμίου), Μουσταφά (90’ Δορμπαράκης), Ράλλης, Παπαδημητρίου, Καραβάς

** Η Λυκοποριά ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του ΑΟ Μαψού για την άψογη φιλοξενία.



Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης

 

 Καταδρομική επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης το βράδυ του Σαββάτου (27.11.2021). 

Η επίθεση έγινε από κουκουλοφόρους που πέταξαν πέντε μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του αστυνομικού τμήματος. 

 

Την επίθεση έκαναν περίπου 10 άτομα τα οποία στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς του Φιλοπάππου. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Η Αμεση Δράση, μάλιστα προχώρησε σε δέκα προσαγωγές. 

Ο Πανευρωστινιακός έχασε 1 - 3 από τον ΠΑΣ Κλένια , στη Λυκοποριά

 Ο σχεδόν σίγουρος πρωταθλητής ΠΑΣ Κλένια και από κάτω αγωνία.. - Diogenis  Press

Ύστερα από μέτρια εμφάνιση και με σημαντικές απουσίες ο Πανευρωστινιακός , γνώρισε εντός έδρας , στην Λυκοποριά, την ήττα με σκορ 1 - 3 από τον ΠΑΣ Κλένια,

Το παιγνίδι έγινε  κάτω από ραγδαία βροχή , στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας Κορινθίας.

Super League (11η αγωνιστική): Σώθηκε στο τέλος η ΑΕΚ καί ξέφυγε από τον ΠΑΟΚ (βαθμολογία)

 Ξέφυγε απ’ τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ – Η βαθμολογία 

Η ΑΕΚ λυτρώθηκε στο φινάλε τον ΠΑΣ Γιάννινα παίρνοντας σπουδαία νίκη με 2-1 για την 11η αγωνιστική της Superleague.και έτσι έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από τον από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ένα ματς λιγότερο. Από την άλλη, η ομάδα των Ιωαννίνων παρέμεινε στην 4η θέση με 16 βαθμούς.

Τον βαθμό μοιράστηκαν ο Απόλλων Σμύρνης με τη Λαμία, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης διέλυσε με το εμφατικό 6-2 τον Ατρόμητο  και βρίσκεται στην 8η θέση με 13 βαθμούς, ενώ οι Περιστεριώτες παρέμειναν στην τελευταία θέση.

Την Κυριακή (28/11), ξεχωρίζει το σπουδαίο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στην Τούμπα (19:30). Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στις 15:00 στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Βόλο, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στη Λεωφόρο τον Παναιτωλικό (19:30).

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Με λυτρωτή τον Σάκχοφ στο 90 και με αρκετή τύχη η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει νικήτρια από τα Ιωάννινα

 ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 1-2: Λυτρωτής ο Σάκχοφ στο 90!  

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ με γκολ του Εβγκέν Σάκχοφ στο 90', ο οποίος αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή για τον Αργύρη Γιαννίκη και χάρισε το τρίποντο με 2-1 στην ομάδα του. Μια νίκη μετά από δύο ματς χωρίς να τα έχει καταφέρει, κι έτσι δεν απομακρύνθηκε κι άλλο από την κορυφή. Ενώ ο ΠΑΣ που είχε τις ευκαιρίες του, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στον θρίαμβο της προηγούμενης αγωνιστικής στην Θεσσαλονίκη.

Κακό ματςστη Ριζούπολη με ανούσια υπεροχή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», 0 - 0 με την Λαμία

 Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-0: Κακό ματς με ανούσια υπεροχή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»Ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία έμειναν στο 0-0 στην βροχερή Ριζούπολη σε ένα παιχνίδι που πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν ευκαιρίες, με τον Γκαραβέλη να κατεβάζει για λογαριασμό των φιλοξενούμενων δύο φορές τα ρολά. 

Με 3-4-3 κατέβασε την Λαμία ο Μιχάλης Γρηγορίου στην Ριζούπολη και ο Τζιανλούκα Φέστα έβαλε τα πιο δυνατά του όπλα στην επίθεση σε σχηματισμό 4-2-3-1, βλέποντας όμως τον Τσιλούλη να αποχωρεί τραυματίας στο 15’. Οι αριθμοί του πρώτου ημιχρόνου έδειχναν ότι ο Απόλλων Σμύρνης ήταν πιο

Για τις μεταλλάξεις των ιών φταίνε οι ασυμπτωματικοί και οι εμβολιασμένοι. Εξουδετερώνουν τα εμβόλια; Γιατί ΔΕΝ χρειάζεται φόβος

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε γιατί οι μεταλλάξεις του ιού με τον χρόνο καθίστανται λιγότερο επικίνδυνες και πώς δείχνουν ότι η πανδημία Covid-19 βρίσκεται στα τελειώματά της.

Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι ο κοροναϊός δεν είναι κάτι ζωντανό και φυσικά δεν έχει νοημοσύνη. Έκπληξη μπορεί να σας προκαλεί αυτό αλλά είναι η μεγάλη πραγματικότητα. Ο ιός δεν σκέφτεται και δεν αποφασίζει πώς θα μετεξελιχθεί για να ξεπεράσει εμπόδια ανοσίας στον ανθρώπινο οργανισμό. Για να επιβιώσει και να πολλαπλασιαστεί χρειάζεται να μπει σε κάποιο κύτταρο, να χρησιμοποιήσει τα ενδοκυττάρια σωματίδια για να πολλαπλασιαστεί και στη συνέχεια να μολύνει άλλα κύτταρα. Η επίδραση μιας μετάλλαξης σε έναν οργανισμό ποικίλλει: μπορεί να είναι από εντελώς αμελητέα μέχρι εξαιρετικά σοβαρή, ανάλογα με το είδος των αλλαγών που επιφέρει στις πρωτεΐνες.

Όπως προαναφέραμε οι ιοί δεν θεωρούνται ζωντανοί οργανισμοί καθώς δεν μπορούν να αναπαραχθούν χωρίς την ακούσια βοήθεια των ξενιστών τους. .................

read more

Αναβλήθηκε κι επίσημα το ΑΕΚ Β’ – Αστέρας Βλαχιώτης

 Αναβλήθηκε κι επίσημα το ΑΕΚ Β’ – Αστέρας Βλαχιώτης 

Το παιχνίδι της ΑΕΚ Β’ με τον Αστέρα Βλαχιώτη αναβλήθηκε και επίσημα, μετά το “χτύπημα” των φιλοξενούμενων από κορονοϊού, με πολλαπλά κρούσματα στην ομάδα.

Ο Αστέρας ενημέρωσε τη Superleague 2 για το γεγονός και σε συνεννόηση και με την Ένωση, αποφασίστηκε να μη διεξαχθεί ο αγώνα, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ, ενημερώνοντας και τους οπαδούς της για τα εισιτήρια του αγώνα.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

 Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά 

Στο έλεος της κακοκαιρίας θα βρεθούμε από απόψε μέχρι και την Τρίτη όπου αναμένονται νέες βροχές και καταιγίδες με επίκεντρο τη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το νέο βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει τη χώρα μας από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες από τα δυτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Νίκη για την Καλαμάτα από τα 60 μέτρα! 2 - 0 τον Εργοτέλη.

 Καλαμάτα – Ρόδος: Μεγάλο τρίποντο και… φουλ για άνοδο η Καλαμάτα | in.gr

 Η Καλαμάτα κέρδισε στα πλαίσια της 4η; αγωνιστικής στο Β΄ όμιλο στη Super League 2, τον Εργοτέλη (2-0). Το γκολ της χρονιάς έβαλε ο Αναστασόπουλος με φάουλ από 60 μέτρα, ο οποίος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας για την «μαύρη θύελλα».

Τα αποτελέσματα

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 6-2: Τον πήρε και τον σήκωσε...

 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 6-2: Τον πήρε και τον σήκωσε...(highlights)

Ο Αστέρας Τρίπολης με τον Σονί να σημειώνει δύο γκολ (7', 41') και να δίνει ισάριθμες ασίστ (65', 67') στον Κρέσπι, συνέτριψε 6-2 τον Ατρόμητο, που τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκαλβάο στο 80’. Δύο γκολ και ο Ριέρα.

Ο Αστέρας Τρίπολης από το πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος. Στο 20’ το σκορ ήταν ήδη 2-0, με τον Σονί να σκοράρει ένα καταπληκτικό τέρμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και τον Ριέρα να τελειώνει υπέροχα τη συνεργασία με τον Καρμόνα, ενώ στο 16’ οι γηπεδούχοι

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 441 νέα κρούσματα σήμερα ( 70 στην Κορινθία - 220 στην Αχαΐα.)

 

Και νέα μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (- 50), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 441 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δύο περιοχές  ( Αχαΐα και Κορινθία) παρουσιάζουν  σήμερα   διπλάσιο αριθμό (296) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (145) .  

  Συγκεκριμένα:

Εκατόν εβδομηνταοχτώ (178 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 70  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 39 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 69 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (26) Αρκαδίας (17) και Λακωνίας (26).

Επίσης άλλα 263 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (220) και Ηλείας (43).   

Σήμερα 27 / 11 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 441 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 69.061 (34.785 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 27 / 11 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (220),  Μεσσηνίας  (39),  Κορινθίας (70), Ηλείας (43), Αργολίδας (26), Αρκαδίας (17) και Λακωνίας (26)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                27.494

Π.Ε. Μεσσηνίας           9.991

Π.Ε. Κορινθίας             9.796

Π.Ε. Ηλείας                  6.782

Π.Ε. Αργολίδας           5.912

Π.Ε. Αρκαδίας             5.508

Π.Ε. Λακωνίας            3.578