Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Αντίο Κατάρ με τζάμπα ήττα / Ελλάδα – Ισπανία 0-1/ Αποκλείστηκε και τυπικά η Εθνική χάρη σε ένα πέναλτι των Ισπανών

 Προκριματικά Μουντιάλ 2022, Ελλάδα – Ισπανία 0-1: Αποκλείστηκε και τυπικά η Εθνική χάρη σε ένα πέναλτι των Ισπανών

 Η Ισπανία έφυγε νικήτρια με 1-0 από το ΟΑΚΑ κόντρα στην Ελλάδα η οποία έχασε κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση του ομίλου, λέγοντας «αντίο» (και) στο πλάνο Κατάρ. Τέταρτη σερί διοργάνωση που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μένει εκτός.

Η Εθνική μας Ομάδα έμεινε έτσι οριστικά πίσω από τους Σουηδούς και τους Ισπανούς, οι οποίοι και θα δώσουν τη δική τους “μάχη” για την απευθείας πρόκριση και τη συμμετοχή στα μπαράζ.

Αντίθετα, η “γαλανόλευκη” του Τζον Φαν’τ καλείται να αφήσει πίσω της το Παγκόσμιο Κύπελλο και να ψάξει την επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση, μέσα από τα προκριματικά για το Euro 2024.

Νέο τοπίο στα σχολεία – Αλλάζει η ύλη σε όλες τις τάξεις. Ανανεώνονται 139 σχολικά βιβλία και εισάγονται 166 προγράμματα σπουδών

 neo-topio-sta-scholeia-allazei-i-yli-se-oles-tis-taxeis-561581536 

Μια νέα μεταρρυθμιστική τομή στο ελληνικό σχολείο δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας με την ανανέωση προγραμμάτων σπουδών, την οποία θα ακολουθήσει εκείνη των βιβλίων. Το έργο θα συνδυαστεί με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενώ τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπηρετεί και η εισαγωγή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Τσιόδρας: Έρχεται δύσκολος χειμώνας, σημαντικός ο εμβολιασμός

 koronoios-tsiodras-erchetai-dyskolos-cheimonas-simantikos-o-emvoliasmos-561582046 

Την εκτίμηση ότι οι περισσότερες χώρες θα υιοθετήσουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 τόσο ως προστασία από τη φυσική λοίμωξη όσο και από τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο, εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας. Σημείωσε δε πως παρότι με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η ανοσία από το εμβόλιο, οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι από τη σοβαρή νόσηση ή και τον θάνατο.

Ν. Ταγαράς: Θωρακίζεται ο οδικός άξονας Κορίνθου – Πατρών με αντιπλημμυρικά έργα

  

«Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ελήφθη μια καθοριστικής σημασίας Απόφαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών», δήλωσε ο υφυπουργός, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ως αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων.

Απόδραση κρατούμενου από τις Φυλακές Κορίνθου

  

Συναγερμός έχει σημάνει, στις Αρχές, για την απόδραση κρατούμενου απ’ τις Φυλακές της Κορίνθου.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος, κατόρθωσε να δραπετεύσει το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν ήδη, εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Εργαζόμενος δέχθηκε επίθεση από σφήκες στην Κόρινθο

  Επίθεση από σφήκες, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να δέχθηκε ένας 50χρονος εργαζόμενος στην Κόρινθο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι, έχει ήδη διασωληνωθεί και θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής καθώς ο άνδρας είναι αλλεργικός.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Τάσου Γκιολή, στο Korinthostv.gr, ο εργαζόμενος, χειριστής μηχανήματος, εκτελούσε εργασίες καθαρισμού πρανών.

Προκριματικά Μουντιάλ, Γεωργία – Σουηδία 2-0: Ήττα έκπληξη για τους Σκανδιναβούς – Ευνοϊκή για την Ελλάδα

 

Προκριματικά Μουντιάλ, Γεωργία – Σουηδία 2-0: Ήττα έκπληξη για τους Σκανδιναβούς – Ευνοϊκή για την Ελλάδα

Η Γεωργία έκανε τη χάρη στην Ελλάδα και επικράτησε με 2-0 της Σουηδίας για το δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, αυξάνοντας το… ενδιαφέρον για τη συνέχεια των αγώνων.

Ο Κβαρατσκέλια “χτύπησε” δις στο δεύτερο ημίχρονο και χάρισε τη νίκη στους Γεωργιανούς κόντρα στην ομάδα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στην επιστροφή του σούπερ σταρ της Μίλαν στην εθνική του.

Το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό και για την Ελλάδα, αφού οι Σουηδοί θα χρειάζονται πια θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Ισπανούς για την πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στο Κατάρ. Η “γαλανόλευκη” χρειάζεται δική της νίκη επί της “φούρια ρόχα” και μη νίκη της κόντρα στους Σκανδιναβούς στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών, για να “κλέψει” τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Η βαθμολογία στο β’ όμιλο

Σουηδία 15 (7)

Ισπανία 13 (6)

Ελλάδα 9 (6)

Γεωργία 7 (8)

Κόσοβο 4 (7)

 

Ν/Σ Ποινικού Κώδικα: Θα διώκεται ποινικά η παραβίαση απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας μεταξύ προσώπων

  

Σε μία σημαντική νομοτεχνική βελτίωση για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον νέο Ποινικό Κώδικα, με την οποία προβλέπεται, «η καθιέρωση του αξιόποινου χαρακτήρα, για τη μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση που επιβάλει απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας μεταξύ προσώπων».

Βουλή: «Πέρασε» ο νέος Ποινικός Κώδικας – «Ναι» επί της αρχής από ΝΔ και Λοβέρδο και το… λάθος κουμπί

 Βουλή: «Πέρασε» ο νέος Ποινικός Κώδικας - «Ναι» επί της αρχής από ΝΔ 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός από το ΚΙΝ.ΑΛ που ψήφισε «παρών».

Στον Πρόεδρο της Βουλής επιδόθηκε σήμερα η Έκθεση της ΕΕΤΤ για το 2020

 

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Έκθεση πεπραγμένων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το 2020, επέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Πρόεδρος της Αρχής, καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος. Το 2020 αποτέλεσε έτος ορόσημο, δεδομένου ότι συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την έναρξη της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών.