Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Εμβολιασμός:Πότε και ποιο εμβόλιο θα γίνει η τρίτη δόση – Έρχεται νέο για τις τις μεταλλάξεις;

Εμβολιασμός - Τρίτη δόση 

  Για το πότε θα γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και τι ισχύει με το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο εμβόλιο που θα καλύπτει τις μεταλλάξεις, μίλησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.

Σε σχετική ερώτηση η κα.

Θεοδωρίδου είπε: «Η εφαρμογή της 3ης δόσης θα γίνει όταν δοθεί η άδεια από τον ΕΜΑ και αυτή θα γίνει με τα εμβόλια mRNA. Δεν υπάρχει πιθανότητα για δημιουργία νέου εμβολίου που θα καλύπτει και τη μετάλλαξη Δέλτα. Κι αυτό διότι οι εταιρείες που έβγαλαν τα υπάρχοντα εμβόλια υποστηρίζουν ότι είναι αποτελεσματικά έναντι της μετάλλαξης», είπε η κα Θεοδωρίδου.

Όσο για το πότε ο EMA αναμένεται να αποφασίσει για το αν θα εγκριθεί η 3η δόση, η κα. Θεοδωρίδου απάντησε πως αυτό αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 ετών συστήνεται για την προστασία του παιδιού, τη θωράκισή του ώστε να επανέλθει στο σχολείο, για τη μείωση της διασποράς του ιού, καθώς και ότι ο εμβολιασμός μειώνει την πιθανότητα μεταλλάξεων. Σημείωσε, επίσης, ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες και αναφέρθηκε τις ψυχολογικές επιπτώσεις των παιδιών και την επιβάρυνση στην υγεία τους που έχουν οι καραντίνες στα παιδιά.