Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

«Πράσινος» θρίαμβος στο ντέρμπι! Ο Παναθηνϊκός νίκησε 2 - 1 το "φάντασμα" της ΑΕΚ.

 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2: «Πράσινος» θρίαμβος στο ντέρμπι! 

Με θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι. Η ομάδα του Μπόλονι επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ ούσα καλύτερη για τα 2/3 του αγώνα και βύθισε τους αντιπάλους της, που έψαχναν εξιλεώση για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό (και τις συντριβές με Ζόρια και Μπράγκα) στην εσωστρέφεια.

Οι νικητές προηγήθηκαν στο πρώτο μερος με 2-0 χάρη σε γκολ των Μακέντα (34’) και Κουρμπέλη (45+2’) έχοντας απονευρώσει τους «κιτρινόμαυρους» με το μαεστρικό παιχνίδι του Βιγιαφάνιες ο οποίος συνεπικουρούνταν από τους Ζαγαρίτη, αλλά και την τριάδα των χαφ που «έκοβαν κι έραβαν»…απονευρώνοντας την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες 2 - 0 τον Αστέρα Τρίπολης - Ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας

 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Δεύτερος και με δέκα παίκτες - Έλαμψε ο Τζόλης   

Ο ΠΑΟΚ μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με αντίπαλο τον Άρη, προσπέρασε τον μεγάλο του αντίπαλο στην πόλη.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία αν και έμεινε στο 38' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ελ Καντουρί, για την κουτουλιά του (θύμιζε Ζιντάν) στον Σουάρεθ, κατάφερε στο β' ημίχρονο να σκοράρει δυο φορές και να πάρει τη νίκη με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης (2-0).

Ο ΠΑΣ Γιάννενα επέστρεψε στις νίκες, , 2 - 0 τη Λαμία και τη βύθισε περισσότερο

 ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία  2-0: Επέστρεψε στις νίκες, τη βύθισε περισσότερο 

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ Γιάννινα που μετά από 4 αγώνες δίχως τρίποντο επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στους «Ζωσιμάδες», ανέβηκε βαθμολογικά κα κράτησε την Λαμία στην τελευταία θέση του πίνακα.

 Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα και κέρδισε διαδοχικά κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο, δίχως να μπορέσει να αξιοποιήσει κάποιο. Σταδιακά οι

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας .

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Δεκαπέντε (15) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης άλλα 12 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 6/12 κατεγράφησαν, συνολικά 27 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.538 ( 1.915) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Κυριακή 6 /12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (8 ),  Μεσσηνίας  (7) ,  Κορινθίας (3), Ηλείας (4), Αργολίδα (3) , Αρκαδία (2) και Λακωνία (-) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 4 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.240 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          616 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           516 (1) 

Π.Ε. Ηλείας                383 (4)

Π.Ε. Αργολίδας          371 (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            263 (0)

Π.Ε. Λακωνίας           149  (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 06/12: 101 νεκροί, 600 διασωληνωμένοι , 904 τα νέα κρούσματα - Ο χάρτης της διασποράς

 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 904 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Η Θσσαλονίκη έχει την πρωτιά στα κρούσματα με 203 και ακολουθεί η Αττική με 164.

Αναλυτικότερα:

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας – 60 στα Eξάρχεια - Ενταση σε Οεσαλονίκη Χανιά και Πατρα

  

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Σημειώνεται, ότι οι 60 προσαγωγές έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων. Νωρίτερα, ένταση μικρής διάρκειας σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 στα Εξάρχεια, όταν υπήρξε νέα συγκέντρωση ατόμων που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, ενώ

"Έπνιξε" τον ΟΦΗ ο Απόλλων Σμύρνης ( 0 - 2) στην Κρήτη

 ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 0-2: «Χτύπησε» σαν... κόμπρα (vids) 

Ο ΟΦΗ ερχόταν με φόρα για την τρίτη συνεχόμενη νίκη, ο Απόλλων Σμύρνης μετρούσε τρεις σερί ισοπαλίες και οκτώ ματς δίχως τρίποντο. Και όμως όλες οι προβλέψεις και εκτιμήσεις για την συνάντηση στο «Γεντί Κουλέ» έπεσαν στο κενό.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άκρως αποτελεσματικοί στις επιθέσεις τους, βρήκαν στόχο και με στημένη φάση και με αντεπίθεση και άφησαν... σέκος τους Κρητικούς (0-2)

Κορωνοϊός: Ώρες αγωνίας για 10χρονο παιδί από την Ηλεία – Νοσηλεύεται σε ΜΑΦ

  

O κορωνοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Το τελευταίο διάστημα συνεχώς όλο και περισσότερα περιστατικά με παιδιά που πάνε ακόμα και στο δημοτικό αναγκάζονται να νοσηλευτούν για να αντιμετωπίσουν τον ιό που έχει φέρει τα πάνω – κάτω σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά το 10χρονο από την Αιτωλοακαρνανία που νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ νοσοκομείου, ένα παιδί, στην ίδια περίπου ηλικία, με καταγωγή από την Ηλεία,

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο


Πυρκαγιά ξέσπασε , πριν λίγη ώρα σε δασική έκταση , στην Αύρα Ξυλοκάστρου.
Επί τόπου βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.
 

«Η Δημόσια Υγεία στην Εντατική»: Μεγάλη συμμετοχή και ουσιαστική συζήτηση στη διαδικτυακή εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αμείωτο το ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών για πάνω από δύο ώρες σε μια συζήτηση για την κατάσταση της δημόσιας υγείας γενικά στη χώρα, αλλά και ειδικά στο Νομό Κορινθίας

 

Μια σημαντική και εξαιρετικά επιτυχημένη διαδικτυακή εκδήλωση για την υγεία πραγματοποίησε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, το βράδυ της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου.

Με καλεσμένους τον Ανδρέα Ξανθό τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον