Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

“Λευκή” μοιρασιά στην Κρήτη ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-0

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-0: To VAR «πήρε» δυο γκολ
ΟΦΗ και Παναθηναϊκός (0-0) έμειναν χωρίς νίκη στα πλέι οφ. της Superleague μετά από 4 αγωνιστικές.
Μέτριο ματς έγινε στο Ηράκλειο παρουσία 300 περίπου θεατών που το παρακολουθούσαν από τις γύρω ταράτσες. Απογοητευμένες οι δυο ομάδες από τη μέχρι τώρα πορεία τους στα πλέι οφ δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
Μεγαλύτερη φάση του αγώνα ήταν αυτή που έγινε στο 58΄όταν μετά από κεφαλιά του Μακέντα, ο Ουάλεϊ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης αλλά για καλή του τύχη η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ορκίστηκε διοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας

Γιάννης Στουρνάρας: «Κλειδώνει» στην θέση του διοικητή της ΤτΕ ...
Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ορκίστηκε σήμερα το πρωί από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, o Ιωάννης Στουρνάρας.
Ο νυν διοικητής της ΤτΕΕΛΛ -0,46% αναμένεται να παραμείνει στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας για μια ακόμη θητεία.
Μετά τη σημερινή ορκωμοσία, η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

Πλησιάζουν τις 500.000 οι θάνατοι παγκοσμίως από τον κορονοϊό. - Ανησυχία σε όλο τον κόσμο για το ενδεχόμενο νέου κύματος πανδημίας


Τον θάνατο τουλάχιστον 490.771 ανθρώπων έχει επιφέρει παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού, μετά την εμφάνιση του ιού στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Τα κρούσματα που βρίσκονται μια «ανάσα» από τα δέκα εκατομμύρια κι έχουν καταγραφεί συνολικά σε 196 χώρες.
Αυτός ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά

Σεισμός στη Χαλκίδα

Σεισμός ταρακούνησε το βράδυ του Σαββάτου την Εύβοια με το επίκεντρο να εντοπίζεται κοντά στη Χαλκίδα. .
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αλλα είχε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 5 χλμ. και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή.
Η δόνηση σημειώθηκε στις 22.03 και το επίκεντρό της εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χαλκίδας.

Ακόμη πιο κοντά στο...θαύμα ο Πανιώνιος 2 - 1 την Ξάνθη !

Πανιώνιος - Ξάνθη 2-1: Ακόμη πιο κοντά στο...θαύμα!
Ο Πανιώνιος ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη επικράτησε στα πλέι άουτ 2-1 της Ξάνθης και παράμεινε ολοζώντανος στο κυνήγι της παραμονής. 
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε έναν ακόμη "τελικό" και πλέον βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμός με τον Παναιτωλικό που παίζει αύριο Κυριακή στην έδρα του με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος, πήρε το προβάδισμα μετά το τραγικό λάθος του Λισγάρα στο πρώτο ημίχρονο (30') και στην επανάληψη με τον Τσιλούλη (66') έκανε και το 2-0.
Η Ξάνθη φάνηκε μόνο στα τελευταία λεπτά και αφού μείωσε στο σκορ με πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (Φοσέ), λίγο έλειψε στο φινάλε να... κλέψει και το βαθμό.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου, Μαξίμοβιτς (79' Μαξίμοβιτς), Λυμπεράκης, Παπαγεωργίου (56' Άρσε), Τσιλούλης (87' Δούμτσιος)
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Σάο Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (55' Σόσα), Καρασαλίδης, Κασάδο, Τερκί, Καμαρά (46' Μουλέν), Ντε Αμορίμ, Ντουρίτσκοβιτς (46' Στάρτζεον), Μπαριέντος (62' Γκαργκαλατζίδης), Κάστρο (78' Φοσέ)

4η Αγωνιστική

Σάββατο (27/6)
Πανιώνιος - Ξάνθη 2-1 (30' Μακσίμοβιτς, 66' Τσιλούλης - 90' πέν. Φοσέ)
Κυριακή (28/6)
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης (19:30)
Δευτέρα (29/6)
Βόλος - Λαμία (19:30)
Ατρόμητος - ΑΕΛ (20:00)

Βαθμολογία playoff



Εκλογές στον Πανευρωστινιακό - Νέα Διοικηση















Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Πανευρωστινιακό  διεξάγονται ην Κυριακή 28/6/2020 κ ώρα 11:00 πμ ,  στο Πνευματικό Κέντρο Ροζενων . Καλούνται τα μέλη κ οι φίλοι της ομάδος να δώσουν το παρόν για το καλό του συλλόγου .  
 Για την ψηφοφορία είναι υποχρεωτική η προσκόμιση ταυτότητας η διαβατηρίου στον δικαστικό αντιπρόσωπο ο οποίος είναι διορισμένος από τον δικηγορικό σύλλογο Κορίνθου.
Όπως έγινε γνωστό  ο μέχρι τώρα πρόεδρος του συλλόγου των Ροζενών Γίωργος Τόλιας για προσωπικούς του λογούς δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές της Κυριακής,

Άρση μέτρων: Ποιες δραστηριότητες επανεκκινούν από τη Δευτέρα - Αναλυτικά η λίστα


Αρχίζει από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η λειτουργία κατασκηνώσεων, καζίνο και η οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, συναυλιών στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανεκκινούν οι παρακάτω οικονομικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις:

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο για τον κορονοϊό να διατεθεί ως δημόσιο αγαθό, όχι ως εργαλείο κέρδους

Μήνυμα Μητσοτάκη για τους ανθρώπους που νίκησαν τα ναρκωτικά
Στην Παγκόσμια Σύνοδο για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τοποθετήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης "το εμβόλιο κατά της Covid-19, όταν αναπτυχθεί, θα πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό το οποίο θα διανεμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, δίχως να εργαλειοποιηθεί στο όνομα του κέρδους". Στην τοποθέτησή του, ο Πρωθυπουργός

Κορονοϊός: 23 νέα κρούσματα - Κανένας νέος θάνατος – 11 διασωληνωμένοι

Σήμερα, Σάββατο 27 Ιουνίου, ανακοινώνονται 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.366, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

753 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1873 (55.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο: Κηδεύτηκε ο Νίκος Αλέφαντος

 
Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία του αθλητικού και πολιτικού κόσμου, τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η εξόδιος ακολουθία  του Νίκου Αλέφαντου. Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα του θρύλου του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με σημαία των “ερυθρολεύκων” το φέρετρό του.

Η σορός του ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη 1 το

Ψευτογιατρός: Αυτές είναι οι συνταγές του θανάτου – Τις χρέωνε 22.000 ευρώ [εικόνες]

 
Η «εξοντωτική»… θεραπευτική δίαιτα και το «συνταγολόγιο» δήθεν φαρμάκων του ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη, που εμπεριέχεται στη δικογραφία της υπόθεσης, αποκαλύπτει την κοροϊδία και την αναλγησία με την οποία αντιμετώπιζε τα θύματά του.
Ο 16χρονος Θεοδόσης ήθελε ένα… σουβλάκι, με τον ψευτογιατρό να του το απαγορεύει, για να μην ξεφύγει από τη διατροφή του σκόρδου, της κανέλας Κεϋλάνης, της εχινάκειας, της τσουκνίδας, του μαύρου κύμινου και της

Τραγωδία στη Ζαχάρω: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι

Τραγωδία στη Ζαχάρω: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένα άτομο, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε σπίτι, στο Κάτω Ξηροχώρι Ζαχάρως της Ηλείας.
Ειδικότερα, η Πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι για εκδήλωση πυρκαγιάς σε μονοκατοικία και στο σημείο έσπευσαν εννέα οχήματα με 18 πυροσβέστες.
Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο σπίτι, βρήκαν τον άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ το ανακριτικό τμήμα έχει ξεκινήσει τις έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά.
ilialive.gr

ΚΟΜΒΟΣ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ


Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Ας μιλήσουμε σοβαρά, τώρα που χάθηκαν και οι απόηχοι χειροκροτημάτων και θεατρικών ενθουσιασμών. Για τις απαιτήσεις και απαιτήσεις του τεχνικού έργου – “κόμβου” στην Λυκοποριά αλλά και το προνομιακό σύστημα της περιοχής.    
Πριν δύο χρόνια έγιναν κινητοποιήσεις στον τότε παρουσιαζόμενο ως “κόμβο”. Αιτήματα: η πραγματοποίησή του με προδιαγραφές ασφάλειας, λειτουργικότητας, τεχνική επάρκεια, πεζοδρόμια, γέφυρα με πεζοδρόμια και σε συνδυασμό με το τεχνικοφυσικό περιβάλλον του.
     Το έργο αυτό υλοποιήθηκε στο έδαφος χωρίς μία κοινοποίηση της μελέτης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


 
Την Πρέσβειρα της Σλοβακίας κα. Iveta Hricova υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας,  οΑντιπεριφερειάρχης  κ. Αναστάσιος Γκιολής την Παρασκευή 26 Ιουνίου σε μία εθιμοτυπική συνάντηση θετικού κλίματος και συνεργασίας.
Παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Πλαπούτας καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Πέτρος Οικονόμου.
Στη συζήτηση μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα σε πόλεις των δύο χωρών και ειδικότερα όσο αφορά στα αγροτικά προϊόντα όπως λάδι, κρασί και εσπεριδοειδή.
Ο κ. Γκιολής προσκάλεσε την Πρέσβειρα να παρευρεθείστη διοργάνωση «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» στα τέλη Αυγούστου, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Νεμέας κ. Κωνσταντίνο Φρούσιο και έλαβε αντίστοιχη πρόσκληση του ιδίου στη Σλοβακία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Π.Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ



Στις εργασίες καθαρισμού της περιοχής του Ισθμού παρευρέθηκε χθες 25 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής.

Τις τελευταίες 15 ημέρες και για τον επόμενο μήνα συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας συνεχίζει τις επεμβάσεις καθαρισμού επί της Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου, στο κέντρο της οδού (στηθαία) και στα δύο ρεύματα με μέγιστο μήκος χώρου επεμβάσεων 50 μέτρων τη φορά.

Παρευρέθηκε επίσης κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων όπου ο κ. Γκιολής ευχαρίστησε για άλλη μία φορά,τονίζοντας τη σπουδαιότητα των καθαρών οδικών αξόνων προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των αυτοκινήτων καθώς και η ανάγκη της αλλαγής της εικόνας του Ισθμού με πραγματικά έργα.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΓΑΛΛΙΩΝ


"Πόλιν ευδαίμονα και λόγου  αξίαν πολλού"
Χορίκιος

Το 146 π.Χ. η Δωρική Κόρινθος μετά από μια συντριπτική ήττα που υπέστη από τους Ρωμαίους με επικεφαλής τον στρατηγό Λεύκιο Μόμμιο Αχαϊκό η μεν πόλη ξεθεμελιώθηκε, οι δε άρρενες σφαγιάστηκαν και τα γυναικόπαιδα πουλήθηκαν ως σκλάβοι. Παρέμεινε ερειπωμένη για εκατόν δύο χρόνια μέχρι το 44 π.Χ. όπου με εισήγηση του Ιουλίου Καίσαρα, στο πλαίσιο δημιουργίας εμπορικών αποικιών, η Σύγκλητος αποφάσισε την επανίδρυση της πόλης ως ρωμαϊκή αποικία με το όνομα "Colonia Laus Julia Corinthiensis".