Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Στο ΦΕΚ η απόφαση για «πάγωμα» των τραπεζικών επιταγών – Τι προβλέπεται

  

Στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε η απόφαση για την αναστολή της πληρωμής των τραπεζικών επιταγών κατά 75 ημέρες, στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων του κορωνοϊού.

Πρόκειται για επιταγές, συναλλαγματικές και γραμμάτια, με ημερομηνία πληρωμής από 18 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του 2020. Η κυβερνητική απόφαση προβλέπει το πάγωμα της πληρωμής αυτής κατά 75 ημέρες.

Ωστόσο, οι διατάξεις αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων προσώπων, τα οποία καλούνται να προβούν σε σχετική δήλωση προς τα τραπεζικά ιδρύματα εντός έξι εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών αποσαφήνισε ότι το μέτρο αφορά τις εξής επιχειρήσεις:
  • Επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει στους ΚΑΔ του παραρτήματος 1 της Απόφασης.

Επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορωνοϊού, η δραστηριότητά τους εμπίπτει στους ΚΑΔ του παραρτήματος 2 της Απόφασης και εμφανίζουν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά περισσότερο από 50% για την περίοδο Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2019.

Διαβάστε το ΦΕΚ αναλυτικά ΕΔΩ 

eleftherostypos.gr