Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η «ρεβάνς» του Ιερώνυμου

 Η «ρεβάνς» του Ιερώνυμου
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη


Πολλά ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, αναφορικά με τη στάση που κράτησαν και τα αντανακλαστικά που έδειξαν στην εθνική μάχη με την πανδημία του κορονοϊού.

Έμπειρος και με βαθιά γνώση της ευαισθησίας των Ελλήνων για θέματα πίστης, ο Αρχιεπίσκοπος έχει επιλέξει προσεκτικά και μεθοδικά βήματα. Επιχειρώντας να γεφυρώσει διαφορετικές απόψεις και αντιπαραθέσεις, ώστε να προστατεύσει το Σώμα της Εκκλησίας, και να μην εμφανιστεί ότι έρχεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, ή ότι δεν συμμετέχει στην κοινή εθνική προσπάθεια.


Το μεγάλο στοίχημα για τον Αρχιεπίσκοπο ήταν να παραμείνουν «εντός γραμμής»… βιαστικοί και υπερφιλόδοξοι Ιεράρχες, που πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εξελιχθεί σε παραφωνία για την κεντρική γραμμή της Εκκλησίας, προκαλώντας τακτικό πρόβλημα στον κ. Ιερώνυμο.

Αυτή τη φορά, σχεδόν όλοι κατανόησαν την κρισιμότητα της συγκυρίας, απέφυγαν τις παραφωνίες και έτσι ο Αρχιεπίσκοπος πήρε τη δική του «ρεβάνς» από «προβληματικές» στιγμές της Ιεραρχίας το προηγούμενο διάστημα, που τον είχαν φέρει σε δύσκολη θέση.

ysterografa.gr