Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Τιμή στους Ηρωες του Αθάνατου 21

https://www.euxh.gr/media/k2/items/cache/fe4bbe81600a40063594e597e00eb05b_XL.jpg


Η 25η Μαρτίου που ξημέρωσε φέτος, είναι δεδομένο ότι θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων μας.

Η εθνική επέτειος για την Επανάσταση του 1821 και ο εορτασμός τού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, γιορτάζονται  από τα μπαλκόνια μας και μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα , γονείς παππούδες γιαγιές... .
Τα τηλέφωνα θα πάρουν φωτιά για να δώσουμε και να πάρουμε ευχές αλλά δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε μια αγκαλιά, να πιούμε μαζί ένα ποτήρι κρασί και να καθίσουμε στο γιορτινό οικογενειακό τραπέζι.
Το ρίσκο για να κάνουμε τα παραπάνω είναι μεγάλο και κανείς μας δεν θα το τολμήσει, όσο και αν το θέλει. Ο κορωνοϊός παραμονεύει και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πειθαρχήσουμε απόλυτα στα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί, ελπίζοντας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας.
Μία κανονικότητα που είναι σίγουρο ότι δεν θα έρθει με τη λήξη του συναγερμού για τον κορωνοϊό καθώς θα πρέπει όλοι να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε μία άλλη,  πιο μεγάλη μάχη που θα είναι να επουλώσουμε τις πολλές και βαθιές πληγές που μας έχει αφήσει και θα μας αφήσει η πανδημία.
Μπορεί και να ακουστεί ως ύβρις, αλλά η  σημερινή ημέρα περισσότερο από τους ήρωες του παρελθόντος θα πρέπει να αφιερωθεί στους ήρωες του παρόντος. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία αλλά και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων στα σύνορά μας, παλεύουν νύχτα και μέρα για να μας κρατήσουν υγιείς και ασφαλείς. Όλοι αυτοί αξίζουν τον σεβασμό μας αλλά και την πειθαρχία μας, ώστε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας τον δικό τους τιτάνιο αγώνα.
Σήμερα, οι Ελληνες και οι Ελληνίδες  γιορτάζουν από το σπίτι τους αλλά, όπως ποτέ δεν έκαναν, έτσι και τώρα δεν θα παραδώσουν τα όπλα. Θα αποδώσουν τις τιμές που αξίζουν στους αγωνιστές του ’21, θα προσευχηθούν στην Παναγιά και θα χειροκροτήσουν αυτούς που δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για καλύτερες ημέρες.
Και σε λίγο καιρό, όλοι μας θα πρέπει σαν μια γροθιά να δώσουμε την τελική μάχη για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει και εκεί που μας αξίζει!
Και του χρόνου, πρώτα ο Θεός, να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 200 χρόνια του μεγάλου ξεσηκωμού τον Μάρτιο του 1821, για του ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τον ξεσηκωμό που ξεκίνησε από τα μέρη μας, από την ΖΑΧΟΛΗ στης 14 Μαρτίου όπου οι πρόγονοι  μας πρώτοι από όλα τα αλλα μέρη σήκωσαν σημαία ελευθερίας μέσα στον Ιερό ,ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου  και με πρωταγωνιστές  τον Ηγούμενο Γερμανό της Ιερας Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης και τους οπλαρχηγούς της περιοχής ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΓΕΡΑΡΗ, ΧΡΗΣΤΟ ΖΙΝΗ ή ΖΑΧΟΛΙΤΗ  εκδιιόκωντας  τις τούρκικες οικογένειες προς Κόρινθο και Πάτρα. Από τη Ζάχολη  η σπίθα της ελευθερίας μεταπήδησε αμέσως σε άλλες περιοχές όπου ο ξεσηκωμός  γενικεύτηκε  και το καριοφίλι  των Ελλήνων άστραψε και βρόντηξε , σκορπώντας την ΕΛΕΘΕΥΡΙΑ που δεν άργησε να έρθει...
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ 21!

Β. Λ.