Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Περί Βιο"λογικού καθαρισμού Ευρωστίνης συνέχεια: Γεώργιος Μετεβελής:" ...εμείς οι Ευρωστίνιοι έχουμε και γνώση και κρίση."

 http://www.korinthiaportal.gr/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/ap.jpg?itok=rvgElIFt
 Από τον κ. Γεώργιο Μετεβελή , πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης λάβαμε και δημοσιοποιούμε την παρακάτω επιστολή:

η εικόνα προφίλ του Γιώργος Μετεβελής, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο"Σχετικά με το δημοσίευμα του αρχηγού της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου μας κ Ανδρέα Ζάρρου με τίτλο 《Αναζητώντας το “λογικό”, για τον Βιο“λογικό” Καθαρισμό Ευρωστίνης》έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις.
Η πρόταση για εκπόνηση μιας μελέτης,για ένα σοβαρό χρόνιο ζήτημα από τον αρχηγό μιας Δημοτικής παράταξης δεν γίνεται στο τέλος της πενταετίας (Δημοτικής περιόδου) και αφού έκλεισε και τον κύκλο του όπως ο ίδιος έχει

δηλώσει ,αλλά στην αρχή! Εάν έχεις κάνει τέτοια πρόταση στην αρχή της θητεία σου τότε οφείλεις να μας ενημερώσεις,πότε την έκανες ποιά η θέση του Δημάρχου και ποιοί ευθύνονται που δεν προχώρησε;
Γράφεις εαν γνωρίζουν οι Ευρωστίνιοι ότι το κόστος της ανταποδοτικότητας θα τριπλασιάσει το λογαριασμό του νερού! 

Υπάρχει κάποια συγκριτική μελέτη που καταλήγει σ αυτό το συμπέρασμα;
Ποιός μελετητής την εκπόνησε;
Πότε έγινε η μελέτη αυτή;
Ποιος φορέας έδωσε εντολή να εκπονηθεί αυτή η μελέτη;
Ως πρώην Δημοτικός Σύμβουλος γνωρίζω μια συγκριτική μελέτη που είχε εκπονήσει ο ειδικός επιστήμονας σε έργα αποχέτευσης κ βιολογικών κ Δημήτρης Αδρακτάς με πρωτοβουλία των Δήμων Ξυλοκάστρου κ Ευρωστίνης .

Η μελέτη αυτή αποδεικνύει ότι είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΥΜΦΟΡΗ η κατασκευή βιολογικού μόνο για τον Δήμο Ευρωστίνης και προτείνει την μεταφορά των λυμάτων της Ευρωστίνης στο βιολογικό του Ξυλοκάστρου.
Εάν δεν υπάρχει κάποια άλλη μελέτη,τότε η πρότασή σας κατά την γνώμη μου είναι ΕΠΙΖΉΜΙΑ για την Ευρωστίνη και το Ξυλόκαστρο!
Θέλουμε άμεσα να προστατεύσουμε τον Κορινθιακό ή να συνεχίσουμε την μόλυνση μεταθέτοντας το πρόβλημα για το μέλλον;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ με τίτλο 《αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων Ευρωστίνης-επέκταση και αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού Ξυλόκαστρου 》 και μόνο μια επικαιροποίηση χρειάζεται για να μπορεί να υποβληθεί για χρηματοδότηση.
Η κατασκευή βιολογικού στην Ευρωστίνη,πέραν του ότι ειναι οικονομικά ασύμφορη, απαιτεί μια χρονοβόρο διαδικασία,στην καλύτερη περίπτωση πέντε ετών,χρειάζονται μελέτες, εγκρίσεις, χωροθέτηση,έκδοση περιβαλλοντικών όρων,απαλλοτριώσεις , αδειοδότηση υποθαλάσσιου αγωγού που απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα και τέλος αίτημα για χρηματοδότηση .....μέχρι τότε θα έχει τελειώσει και το σημερινό αλλά και το επόμενο ΕΣΠΑ ! Η καθυστέρηση της κατασκευής αυτού του έργου είναι καταστροφική για το περιβάλλον και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας!
Όσο κουτόχορτο και εάν έχουν ξεφορτώσει γι' αυτό το θέμα κάποιοι,όπως γράφεις, εμείς οι Ευρωστίνιοι έχουμε και γνώση και κρίση."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ