Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Παραιτήθηκε από βουλευτήςο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από βουλευτής – Στον Τέρενς Κουίκ η έδρα

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/02/img_49621549634987-1-2-1024x683.jpg

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αφού ψήφισε «ναι» στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και αφού προηγουμένως είχε διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ.  Την απόφαση του την έκανε γνωστή ο προεδρεύων της Βουλής προς το σώμα του κοινοβούλιου Γιώργος Βαρεμένος διαβάζοντάς την επιστολή του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το πρωτοκολλώ ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Κατόπιν αυτού, η έδρα της Β’ Αθηνών των ΑΝΕΛ περνά στον Τέρενς Κουίκ.
Εφόσον, ο Τέρενς Κουίκ δεν παραιτηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι η έδρα δεν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ -δεδομένων των πολύ κακών σχέσεων που έχει με τον
πρόεδρο του κόμματος.
Έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία κλειδώνει στους «151» βουλευτές και η ΚΟ του Πάνου Καμμένου παραμένει με τέσσερις βουλευτές, δηλαδή έχει διαλυθεί.
Την επίσημη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τον Πάνο Καμμένο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: «Κύριε Πρόεδρε, σας δηλώνω ότι ο βουλευτής Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος από σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2019 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Ανεξάρτητοι Έλληνες – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία» αναφέρεται στην σχετική επιστολή.
Η διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, σηματοδοτεί και την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι πλέον μένει με τέσσερις βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές με τους ΑΝΕΛ – και τον Αριστείδη Φωκά, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, είχε στη συνέχεια ανεξαρτητοποιηθεί, και πρόσφατα είχε προσχωρήσει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.