Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Θλιβερά φαινόμενα της πολιτικής παρακμής του τόπου διαγράφονται στον κοινοβουλευτικό μας ναό με τους αντιπροσώπους του λαού να μην αντιπροσωπεύουν κανέναν  άλλον παρά μόνο τον εαυτό τους, την πάρτη τους, εμπορεύοντας την ψήφο ανεξάρτητα του πολιτικού τους κόμματος με το οποίο εξελέγησαν. Ίσως και αυτή να είναι μία επιτυχία ακόμη του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ξεγύμνωσε ιδεολογίες και διεμβόλισε παρατάξεις στη μανία κατάληψης της δημοκρατίας. Μόνο τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ δεν έχει διεμβολίσει ακόμα. Η ακροδεξιά βέβαια σύσσωμη υπερψηφίζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο μεταρρυθμιστής Σταύρος Θεοδωράκης θα στηρίξει τη ριζοσπαστική Αριστερά οσονούπω με το αζημίωτο. Κάπου στη μέση και ο Πάνος Καμμένος στηρίζει την Κυβέρνηση καταψηφίζοντας την εκπόρνευση της Μακεδονίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησε το δημοψήφισμα ενός λαού, έκλεισε τις τράπεζες στα μούτρα του, υπέγραψε νέο Μνημόνιο, παρέδωσε τη σύγχρονη Μακεδονία, βασάνισε τη λογική μας, απαγορεύει με την παρουσία του το δανεισμό της χώρας και τις επενδύσεις και εκτέλεσε πολιτικά έναν προς έναν όλους τους συντρόφους του, από τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου μέχρι τον Κοτζιά και τον Καμμένο, ρουφώντας το πολιτικό τους μεδούλι με έναν και μόνο σκοπό. Να παραμείνει στην εξουσία την επόμενη ημέρα της ήττας του. Δεν θα διστάσει να μεταλλαχθεί και πάλι για την πολιτική του επιβίωση αγνοώντας πλήρως τη λαϊκή βούληση.

Ο Άλέξης Τσίπρας και οι πνευματικοί του μέντορες μαζί με τους ξένους τοκογλύφους που καταφθάνουν από Βερολίνο και Παρίσι τις επόμενες ημέρες δεν κατάφερε μόνο ένα πράγμα. Να πείσει τους Έλληνες και την Ελλάδα να αυτοκτονήσουν. Τώρα, στο μόνο που ελπίζει αυτός και οι ομοϊδεάτες του είναι ο εθνικός ακρωτηριασμός μας με τη βοήθεια των γειτόνων και των κατασκευασμένων ειδήσεων. Για αυτό δεν αποχωρεί από τη Βουλή πριν πετύχει το στόχο του, να είναι δηλαδή ο ρυθμιστικός παράγοντας και στην επόμενη μέρα της Ελλάδας. Να μπορεί να τρομοκρατεί και να υπόσχεται και πάλι συνεχίζοντας τη φθορά στα θεμέλια του Ελληνικού Κράτους μέχρι να επανέλθει στην εξουσία. Αυτό δεν το έχει εξασφαλίσει ακόμα και για αυτό παραμένει στην καρέκλα του  μέχρι να το πετύχει. Τότε και μόνο τότε σχεδιάζει να αποχωρήσει ηρωϊκά.

Η τραγελαφική περίπτωση της κας Χρυσοβελώνη που δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση να ασκεί εξουσία και αρνείται να αποχωρήσει ότ,ι και αν γίνει από τον υπουργικό της θώκο της, ό,τι και αν αποφασίσει ο πολιτικός αρχηγός της, αποτελεί την τρανή απόδειξη αποτυχίας της εισόδου στη Βουλή εξωκοινοβουλευτικών σωτήρων που υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα ατομικά τους συμφέροντα, τελικά. Είναι ένα καλό μάθημα για τον κ.Μητσοτάκη για τους κύκλους που προωθούν άτομα χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στην άσκηση της εξουσίας και την επικινδυνότητας αυτών των επιλογών, όταν μάλιστα προορίζονται για ευαίσθητα εθνικά Υπουργεία.

Το φαινόμενο Κυβέρνησης με ένα συνονθύλλευμα ψήφων κατά περίπτωση, άλλους για τη Μακεδονία, άλλους για ψήφο εμπιστοσύνης και άλλους κάθε φορά ανάλογα τα γούστα ή τα πεσκέσια δείχνει και τον πολιτικό μας ξεπεσμό. 151 να είναι και ό,τι να 'ναι. Στο τέλος και η Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα για να συμπληρώσει και να μην χαθούν τα βουλευτικά προνόμια για τους 300 παρόντες απόντες. Ασφαλώς σε μία χώρα που αξιολογείται πιστοληπτικά κάτω από την Αλβανία δεν μπορεί να περιμένεις και μεγαλύτερες πολιτικές αξίες. Όλες οι αξίες είναι αλληλένδετες αν όχι πλήρως διαβρωμένες για να έχουμε αυτή την κοινοβουλευτική κατάντια. Δυστυχώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέχεται αυτό το χάλι με μία πολιτική αποσταθεροποίηση που εγκυμονεί κινδύνους εκγλωβισμένος σε επετειακούς λόγους για μία Ελλάδα που δεν υπάρχει, που δεν πολέμησε κανείς για αυτή από αυτούς που ζούνε τώρα.

Ο κ.Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι μύρισε λιβάνι και ήρθε η ώρα να καταφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία πριν να είναι αργά για αυτόν. Ούτε η Ευρώπη θα καταστραφεί, ούτε η Ελλάδα θα ακρωτηριαστεί. Τσάμπα περιμένει ακόμα την επένδυση της εθνικής καταστροφής να αποδώσει πολιτικά για το αιώνιο καθεστώς του. Οι κ.κ. 151 βουλευτές και βουλευτίνες κατά περίπτωση ας σταματήσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού που τους εξέλεξε. Και με την Ελλάδα  και με την πολιτική ανωμαλία δεν γίνεται. Μας βλέπουν πολλοί και δεν είναι όλοι φίλοι μας. Η Βουλή δεν είναι ρώσικη ρουλέτα και σε όποιους 151 κάτσει η εθνική καταστροφή... 

Είτε να συνεχίσουν να κυβερνούν αυτοί που κυβερνούν είτε να σταματήσουν να ψάχνουν για εθνικά αδιέξοδα ο Αλέξης Τσίπρας και οι χιλιάδες οπαδοί του για να σωθούν...


Thedayaftergr