Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Πολύ μεγάλη νίκη ο Ολυμπιακός μέσα στο Περιστέρι. Ζωντανός στο κυνήγι του ΠΑΟΚ


 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2: Ζωντανός στο κυνήγι του ΠΑΟΚ
Το ματς της χρονιάς έπαιζε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και κατάφερε να πάρει ένα πολύ μεγάλο "διπλό" το οποίο είναι μισό πρωτάθλημα. Με γκολ του Βούκοβιτς στο 94' οι Πειραιώτες απέδρασαν από το Περιστέρι με τη νίκη και με τους τρεις βαθμούς στο σημαντικότερο ματς του πρωταθλήματος. Παράλληλα έχουν πολλά παράπονα και από τη διαιτησία του Ευαγγέλου, αφού φωνάζουν για ένα πέναλτι στο 35' που έγινε πάνω στον Ποντένσε και για πέναλτι στον Φορτούνη στο δεύτερο μέρος. 
Ας δούμε αναλυτικά πως ο Ολυμπιακός πήρε αυτό το διπλό και υποχρέωσε τον Ατρόμητο στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα…  

Δύο εκπλήξεις είχε ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Φορτούνη και τον Ελαμπντελαουί. Κατά τα άλλα άλλες αλλαγές δεν υπήρξαν από Πορτογάλο τεχνικό στο κρίσιμο και πολύ σημαντικό ματς με τον Ατρόμητο. Οι Πειραιώτες, πάντως, μπήκαν στο γήπεδο με πολύ όρεξη και διάθεση και μόλις στο 28ο δευτερόλεπτο έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Νάτχο πέρασε υπέροχη μπαλιά στον Ναουέλ, αυτός από αριστερά έκανε το γύρισμα στον Καμαρά, αλλά εκείνος από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος, πατούσε καλά στο γήπεδο και ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα. Στο 9' ο Καμαρά βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Μέγιερι, αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να πασάρει αριστερά του στον Μάνο, ο οποίος είχε πάνω παίκτες. Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να κάνει παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και τον έλεγχο της αναμέτρησης.
Ο Ατρόμητος δεν έκανε καθόλου καλό παιχνίδι, είχε περιοριστεί σε έναν παθητικό ρόλο και με τον Κάναντι να έχει παρατάξει την ομάδα του με τρία στόπερ. Δεν φαινόταν η ομάδα του Περιστερίου ικανή να δημιουργήσει θέμα στον Ολυμπιακό και στο 20' ο Ποντένσε πάσαρε στον Μάνο, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Στο 35' δικαίως ο Ολυμπιακός φωνάζει για πέναλτι που έκανε ο Γιαννούλης στον Ποντένσε χτυπώντας τον εκτός φάσης. Ορισμός αποβολής και πέναλτι. Καλή ευκαιρία χάθηκε και στο 36' με την κεφαλιά του Τοροσίδη να περνάει άουτ, ενώ στο 37' στη μοναδική απειλή από τον Ατρόμητο ο Σα αντέδρασε σωστά και πρόλαβε τον Κουλούρη. Όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός είτε θα σκοράρει, είτε το 0-0 θα μείνει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 43' όμως ο Μπουσούλαντζιτς έκανε το σουτ, ο Σα απέκρουσε και ο Κουλούρης από κοντά έκανε το 1-0 για τον Ατρόμητο. Στον Ολυμπιακό, πάντως, φωνάζουν για τη φάση που προηγήθηκε όταν ο Σάκιτς γύρισε τη μπάλα στον Μέγιερι, αλλά ο Ευαγγέλου δεν έδωσε το έμμεσο. Με το 1-0 υπέρ του Ατρόμητου οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και με τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται έντονα για το πέναλτι στον Ποντένσε και το έμμεσο που δεν δόθηκε.
Όσο άσχημα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό τόσο καλά ξεκίνησε το δεύτερο. Στο 49' ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 57' ο Μπουσούλαντζιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ευαγγέλου και ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες από εκείνο το σημείο. Οι οιωνοί ήταν υπέρ του Ολυμπιακού και στο 60' ο Φορτούνης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του από τον Γιαννούλη. Ο Ατρόμητος αν και ήταν με παίκτη λιγότερο στο 62' άγγιξε το γκολ όταν ο Μάντσον έκανε το σουτ ο Σα απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κουλούρης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά. Τα δυνατά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν, ενώ η ένταση και τα νεύρα στον αγωνιστικό χώρο ήταν στο… κόκκινο. Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη παραπάνω ήταν περισσότερο φλύαρος στο γήπεδο. Είχε την κατοχή, αλλά η άμυνα του Ατρόμητου καθάριζε εύκολα τις φάσεις που γίνονταν. Στο 63' ο Γκιγιέρμε έκανε ένα καλό σουτ που απέκρουσε ο Μέγιερι, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Καμαρά στο 70' και του Φορτούνη στο 74'. Ο Ολυμπιακός ήθελε το γκολ, όμως είχε ένα θέμα στην τελική πάσα. Στο 85' ο Φορτούνης βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Μάνο, ο οποίος ήταν απέναντι από τον Μέγιερι, αλλά τον πρόλαβε ο Καρασαλίδης λίγο πριν σουτάρει. Οι προσπάθειες των "ερυθρόλευκων" για το δεύτερο γκολ συνεχίστηκαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δικαιώθηκαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βούκοβιτς να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Φορτούνη και διώξιμο με το κεφάλι από τον Ρισβάνη. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό στο Περιστέρι.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Γιαννούλης (80' Νάτσος), Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μπουσούλαντζιτς, Μάντσον, Ενσικουλού (61' Ούμπιδες), Μπρούνο (71' Μανούσος), Κουλούρης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (77' Γκερέρο), Νάτχο (46' Φορτούνης), Ναουέλ (73' Φετφατζίδης), Μάνος.

Με τον Κρίζμαν να σημειώνει δυο γκολ, το δεύτερο με ανάποδο ψαλιδάκι (!), ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε στους «Ζωσιμάδες» με 2-0 του Λεβαδειακού και επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δυο μήνες! Οι Γιαννιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έκαναν πιο εύκολο το έργο τους με το γκολ του Κροάτη επιθετικού στο 18’ (κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπουκουβάλα). Το άγχος έφυγε από τα πόδια των γηπεδούχων που έλεγχαν το ματς. Ο Λεβαδειακός σκόραρε στο 43’ αλλά το γκολ του Μαρκόφσκι σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ έχοντας προίκα το 1-0 από το πρώτο ημίχρονο, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και στο 50' έκαναν το 2-0 με το καταπληκτικό γκολ του Κρίζμαν μετά τη σέντρα του Αποστολόπουλου. Ο Λεβαδειακός στο 80’ είχε οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Ζησόπουλου για να ξαναμπεί στο ματς αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι δεν απέφυγε ακόμη μια ήττα που τον κρατά χαμηλά στη βαθμολογία.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Ντόλοβατς(Ξύδας 46'), Παμλίδης, Κρίζμαν(Αθανασιάδης 78').
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κρνέτα, Καραχάλιος, Όμο(Καθάριος 75'), Σαβαντογκό, Στανόγεβιτς(Ιωαννίδης 56'), Νανγκίς(Μανγκά 56'), Μαρκόφσκι.

Μέσα σε ενάμιση λεπτό στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Χάμζα Γιουνές έστειλε την μπάλα δύο φορές στα δίχτυα του ΟΦΗ και τον Άρη από την κόλαση στον παράδεισο. Οι Θεσσαλονικείς απέδρασαν με ανατροπή από το «Γεντί Κουλέ» (1-2) με τον Σάββα Παντελίδη να συνδυάζει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη με ένα πολύτιμο διπλό.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής Γιουνές ήρθε από τον πάγκο, δικαιώνοντας τον προπονητή του στο 93’ και στο 94’. Στο πρώτο του γκολ σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα βρήκε αρχικά το αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια το δεξί, αλλά την τελευταία κουβέντα στη φάση την είχε ξανά ο Τυνήσιος που πήρε το ριμπάουντ και με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Εβδομήντα οχτώ δευτερόλεπτα έπειτα, από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Γιουνές με κεφαλιά, έκανε το 1-2.Για τον ΟΦΗ είχε ανοίξει το σκορ ο Σασί στο 75’. Αμαρκάριστος στην περιοχή πήρε την κεφαλιά και δεν αστόχησε.Ο Άρης στο 0-0 είχε δύο δοκάρια. Με τον Γιουνές στο 68’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ και με τον Γκαρσία στο 70’.
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κομεσίδης(Σασί 46'), Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Δεληγιαννίδης, Κυριακίδης(Οικονόμου 74'), Πλατέλλας, Νάστος, Κοροβέσης, Κουτσιανικούλης, Βουό.
ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος(Μενέντεθ 80'), Σιώπης, Μπάσα(Ματίγια 71'), Ματέο Γκαρσία, Γκάμα, Μαρτίνες(Γιουνές 57'), Ντιγκινί

Χθες Σάββατο Παναθηναϊκός «διέλυσε» τον Απόλλωνα με 5-1 ενώ ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 2-0 την ΑΕΛ. Ο Παναιτωλικός πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ΑΕΚ με 2-1, ενώ ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος «λύγισε» την μαχητική Ξάνθη.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(11η αγωνιστική)
Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 5-1
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 2-0
Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-1
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2 - 0
Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1 - 2
ΟΦΗ – Άρης 1 - 2
Δευτέρα 26/11
19:30 Πανιώνιος - Λαμία

Η βαθμολογία
1.
ΠΑΟΚ
11
19-4
29
2.
Ατρόμητος
11
17-8
24
3.
Ολυμπιακός
11
15-7
23
6
Παναθηναϊκός
11
20-8
18
4.
Ξάνθη
11
10-7
18
8
Άρης
11
14-11
18
5.
ΑΕΚ
11
18-7
17
9.
Παναιτωλικός
11
14-15
15
7.
Πανιώνιος
10
11-11
14
11.
Λαμία
10
9-13
11
10.
ΑΕΛ
11
7-13
11
11.
ΠΑΣ Γιάννινα
11
7-17
10
12.
Αστέρας
11
9-12
9
13.
Λεβαδειακός
11
8-19
7
14.
ΟΦΗ
11
8-18
7
16.
Απόλλων Σμ.
11
3-20
1