Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

Η ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα μετάσχει στη Σύνοδο της Συνέλευσης στο Στρασβούργο

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις εργασίες του Δ΄ Μέρους της Συνόδου 2018 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθούν στο Στρασβούργο 8-12 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων αποτελούμενη από τους βουλευτές Ιωαννέτα Καββαδία (επικεφαλής της αντιπροσωπείας), Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Ειρήνη Κασιμάτη, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Θεοδώρα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, Γεώργιο Ψυχογιό, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γεώργιο Μαυρωτά και Κωνσταντίνο Κατσίκη.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, θα συζητηθούν οι ακόλουθες εκθέσεις:
·         Η ενίσχυση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση σχετικά με τα διαπιστευτήρια και τις ψηφοφορίες.
·         Η μεταχείριση των ανήλικων Παλαιστίνιων στο ισραηλινό δικαστικό σύστημα.
·         Ο έλεγχος της χρηματοδότησης του Ισλάμ στην Ευρώπη με στόχο την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και της ισλαμοφοβίας.
·         Η ριζοσπαστικοποίηση των μεταναστών και οι κοινότητες της διασποράς στην Ευρώπη.
·         Η ισότητα στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
·         Η πυρηνική ασφάλεια στην Ευρώπη.
·         Απεριόριστη πρόσβαση στα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένων των «γκρίζων ζωνών», για τα όργανα παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών.
·         Ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων για επιτυχημένες διαδικασίες αποκέντρωσης.
·         Η οικογενειακή επανένωση στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
·         Η μετανάστευση από τη διάσταση του φύλου: ενδυνάμωση των γυναικών ως παραγόντων για την ένταξη.
·         Σύναψη συμφωνιών στις ποινικές διαδικασίες.
·         Η συντριβή του πολωνικού Air Force Tu-154M, που μετέφερε την πολωνική κρατική αντιπροσωπεία, στις 10 Απριλίου σε ρωσικό έδαφος.
·         Θα παρουσιαστεί επίσης η Έκθεση Προόδου του Προεδρείου και της Μόνιμης Επιτροπής και η Έκθεση Παρατήρησης για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας (24 Ιουνίου).
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας Khemaies Jhinaoui και η Αν. Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικιών της Κροατίας, προεδρεύουσα της Επιτροπής Υπουργών, Marija Pejcinovic Buric, θα απευθυνθούν στη Συνέλευση και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.
Επίσης, θα απονεμηθεί το βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Vaclav Havel για το 2018.