Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ, Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Την ίδια ώρα που η σύμμαχος Τουρκία φιγουράρει στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με τις ανυπόστατες διεκδικήσεις της και τις προσπάθειες προβολής της ναυτικής της ισχύος στην ελληνική ΑΟΖ, κατά περίεργη σύμπτωση μία κυβερνητική κρίση σοβεί ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών υπό το άγρυπνο βλέμμα του νέου Υπουργού Εξωτερικών και Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Πάει και η Μακεδονία του Βορρά, πάνε και οι μετανάστες που κλείνουν τους δημόσιους δρόμους και τα λιμάνια.

Σαν μία αόρατη δύναμη να επιθυμεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε κυβερνητική κρίση κατά το ξέσπασμα μίας διμερούς αψιμαχίας μεταξύ των δύο συμμάχων, τόσο όσο απαιτείται για την εθνική ζημία, όπως εκείνο το βράδυ του 1996 που ανέδειξε πάνω στα πτώματα 3 ηρώων, δύο έως τρεις Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, καθαρόαιμα "αρπαχτικά" στην καθομιλουμένη.
Σαν μία αόρατη δύναμη να επιθυμεί μία εξωβουλευτική, παραδημοκρατική, οικουμενική Κυβέρνηση προσωπικοτήτων να κλείσει το δρόμο στις επερχόμενες εκλογές, έστω μέχρι τα τέλη του Μαϊου και τις πολλαπλές εκλογές, 4 τον αριθμό, με το ίδιο πάντα αλάνθαστο μέχρι τότε μηχανογραφικό σύστημα. Σύμπτωση και η εμφάνιση του κ.Σόρος, που μαζί με τους κ.Ρότσιλντ, διαχειριστές του ελληνικού χρέους και πολλούς άλλους αποτελούν μία παγκόσμια τάξη μόνοι τους, αλήθεια.

Κανείς δεν θέλει να πιστεύει ότι ζούμε ένα θέατρο διαμελισμού της Ελλάδας και της άμυνάς της, με το διαμελισμό πολιτικών οντοτήτων που δυσκολεύουν το ξεπούλημα της χώρας και του ορυκτού πλούτου της, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα. Κανείς δεν θέλει να πιστεύει ότι η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα, του Κώστα Καραμανλή και φυσικά του"εκσυγχρονιστή" Κώστα Σημίτη ήταν πάντα στη λάθος τάξη, στην πλευρά των ηττημένων της οικουμένης.

Ψυχραιμία και τα Χριστούγεννα με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα είναι κοντά. Ίσως με πετσοκομένες τις συντάξεις αλλά για αυτό είναι τα παλληκάρια, για να αντέχουν στις φορτούνες. Κυριακή κοντή γιορτή και έτσι και αλλιώς...

Thedayaftergr