Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

“Ξεκινάμε μαζί”… Η ώρα του Κώστα Μπακογιάννη (ήρθε)





Του Νίκου Φυλάγγελου
Η ώρα του Κώστα Μπακογιάννη… ήρθε.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δίνει ραντεβού με το προσωπικό πολιτικό πεπρωμένο του, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων.

Την Αθήνα του πληθωρισμού συμβολισμών, στα ηνία της οποίας βρέθηκαν πριν από εκείνον, πολιτικοί οι οποίοι διέγραψαν ηγετικές διαδρομές στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Ο ευπατρίδης Μιλτιάδης Έβερτ, ο “μπουλντόζας” της πολιτικής, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία, με τον “Αθήνα 9.84”, έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ηττήθηκε στις εθνικές εκλογές του 2016, από τον… χαϊδεμένο της διαπλοκής, Κώστα Σημίτη.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, φωτογενής και κοσμοπολίτης, που ίδρυσε το δικό του κόμμα, έγινε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, Παπαδήμου και Σαμαρά, και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων, πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών, και έχασε από τον Αντώνη Σαμαρά τη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ, σε μια επιλογή της Κεντρδεξιάς που την οδήγησε σε διαρκή συρρίκνωση, και αλλοίωση της φυσιογνωμίας της, με ενσωμάτωση και ανοχή… άκρων και υστερικών συμπεριφορών.
Ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη κάνει το πρώτο βήμα. Για τα μεγαλύτερα, που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.
ysterografa.gr