Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Άρης… καθάρισε την ΑΕΛ μέσα σε πέντε λεπτά

Ο Άρης... καθάρισε την ΑΕΛ μέσα σε πέντε λεπτά
Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Άρης, στην επιστροφή του στη Super League. Μετά τη θριαμβευτική πρεμιέρα στη Λαμία, όπου οι «κίτρινοι» πέρασαν επιβλητικά με 3-0, η ομάδα του Πάκο Ερέρα διπλασίασε τις νίκες της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στο «Καυτανζόγλειο» της ΑΕΛ 2-0, με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο.

Οι «κίτρινοι» δεν είχαν την εκρηκτικότητα, την ταχύτητα αλλά και τη δημιουργία που τους χαρακτήρισαν στην πρεμιέρα της Superleague απέναντι στη Λαμία. Για την ακρίβεια, για σχεδόν 70 λεπτά… σκόνταφταν πάνω στην αμυντική γραμμή της Λάρισας «αγχώνοντας» τους χιλιάδες φίλους τους που βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο. Τους έλειπε η φρεσκάδα, η ψυχραιμία στην τελική πάσα, με συνέπεια να περιοριστούν σε υποψία ευκαιριών.  Η Λάρισα στόχευσε και κατάφερε να καταστρέψει το παιχνίδι του Άρη στο πρώτο ημίχρονο βασιζόμενη στην πολυπροσωπεία της στη μεσαία γραμμής και στις μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Έκλεισε τους χώρους στους δύο κεντρικούς χαφ(Ματίγια,Μπάσα), ανάγκασε τον Άρη να επενδύσει περισσότερο και ανεπιτυχώς στη δική του αριστερή πλευρά και ουσιαστικά δεν του επέτρεψε να κάνει το passing game που τον χαρακτήρισε στην πρεμιέρα με τη Λαμία. Το… μπροστά ουδόλως απασχόλησε τους Θεσσαλούς καθώς ήταν φανερό ο στόχος της ισοπαλίας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πέρα από τρία-τέσσερα τρεξίματα των Ντέλετιτς, Σαχίντι στη δεξιά πλευρά, δεν ήταν απειλητική. 
 Το σκορ άνοιξε στο 72΄ ο Γιουνές και διπλασίασε ο Ντιγκινί, με την μπάλα να κοντράρει στον Γκόλια και να καταλήγει στα δίχτυα του Κρίστινσον.
Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια (81′ Μέντες), Ντιγκινί (76′ Κολάσο), Γκαρσία, Γκάμα (85′ Ναζλίδης), Γιουνές
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστανσον, Γκόικοβιτς, Γκόλιας, Γρομητσάρης, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Χούμπτδσεφ, Ντέλετιτς (76′ Μόρσι), Πίτι, Σαχίτι (46′ Καρανίκας), Κούνιτς (65′ Νούνιτς)