Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πέτρος Τατούλης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία


Πολύ δύσκολη είναι κατάσταση λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που πλήττουν το Άργος. Εκτεταμένες είναι οι πλημμύρες στην πόλη καθώς νερά από το ποτάμι του Ξεριά εισχώρησαν στην πόλη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μίλησε στο EleftherosTypos.gr  και ανέφερε πως τα «προβλήματα ήταν πολλά, παρόλα αυτά
αυτήν την στιγμή μετράμε τις πληγές μας ανέφερε. χαρακτηριστικά» ενώ ανέφερε επίσης πως οι πληγείσες περιοχές θα τεθούν σε κατάσταση ανάγκης.
Όσων αφορά τις πληροφορίες για αγνοούμενο στην περιοχή ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Χειβιδόπουλος Αναστάσιος, τόνισε πως «δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε μεταβεί στα χωράφια του και στο σπίτι του προκειμένου να δει τις ζημιές, ενώ ανέφερε πως ο κρατικός μηχανισμός και ο μηχανισμός της αυτοδιοίκησης στην Αργολίδα  βρίσκεται σε ετοιμότητα και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, τα εντονότερα προβλήματα, λόγω πλημμυρών, καταγράφονται στην περιοχή του ‘Αργους και της Νέας Κίου», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ακόμα επικινδυνότητα, διότι βρέχει στα βουνά.»
Όπως πρόσθεσε, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει στο ‘Αργος, φθάνουν περίπου τα 25», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «αύριο το πρωί πιθανόν ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.»
Οι πλημμύρες, όπως ανέφερε, «προκλήθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέβασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποτάμια Ξεριάς και Πάνιτσα», προσθέτοντας ότι «τα είχαμε καθαρίσει πριν από λίγες ημέρες.»
Τελικά, συνέχισε, «το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην εκβολή του ποταμού Ξεριά το αντιμετωπίσαμε με την διοχέτευση του νερού σε γειτονικά χωράφια, ώστε να εκτονωθεί το φαινόμενο».

 EleftherosTypos.gr