Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου

ΘΕμφάνιση pastedImage.jpg
Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα, θα τιμήσει αύριο η Βουλή των Ελλήνων.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, θα παρουσιαστεί
ζωντανά το θεατρικό έργο  «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» ή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή,  με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τη συμμετοχή των ηθοποιών Κωνσταντίνου Μουταφτσή και Τάσου Κονταράτου, σε συνεργασία  με τις δύο ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Βουλής, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Πρόκειται για ένα έργο βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, που αφορά στην ομιλία παραίτησης ενός Υπουργού, στη Βουλή. Σε αυτήν την αποχαιρετιστήρια ομιλία ο Υπουργός κάνει την αναδρομή του στο ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας, όταν τα όνειρα ήταν αγνά και οι αξίες αποτελούσαν «πυξίδα» και στη συνέχεια προχωρά στην αυτοκριτική του για το πώς η φθορά της εξουσίας τον μετάλλαξε, ενώ παράλληλα αποδίδει ευθύνες στους συναδέλφους του αλλά και στους ίδιους τους πολίτες.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, αύριο, Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στις 11:30 και θα μεταδοθεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της Βουλής.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης