Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

«Πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία

Novartis: «Πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής καταγγέλλει η ΝΔ
Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις εξελίξεις για τη Novartis. «Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση» τονίζει ανώτατη πηγή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 
Ειδικότερα, ανώτατη πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συζήτηση που είχε στη Βουλή τόνιζε τα εξής:

«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όταν δεν έχουμε διάκριση των εξουσιών, όταν δεν έχουμε κράτος δικαίου».
Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Αλέξη Τσίπρα. Κατήγγειλε ευθέως ότι ο πρωθυπουργός  «είναι επικίνδυνος για την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών», μια τοποθέτηση που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. Ουσιαστικά με αυτή την τοποθέτηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης:  
1. Αμφισβήτησε ευθέως τα όσα οι ανώνυμοι μάρτυρες καταγγέλλουν.
2. Κατήγγειλε ότι πίσω από αυτή την επιχείρηση βρίσκεται η κυβέρνηση με μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.  
3. Ζήτησε την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά με ονοματεπώνυμα και χωρίς «κουκούλες».
4. Εδωσε ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του μετά τις επόμενες εκλογές οπότε και θα λυθούν οι «λογαριασμοί» που με τη δικογραφία αυτή άνοιξαν.