Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ηλέκτρα: Το φαινόμενο από την Ιταλία που φέρνει ραγδαία επιδείνωση του καιρού

http://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/12/argentina-1-1024x705.jpg
Tις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται να επηρεάσει ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Ιταλία, η «Ηλέκτρα», σήμερα και αύριο.
Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, αναμένονται από σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το φαινόμενο Ηλέκτρα.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα έως και τις μεσημεριανές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
 Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι νοτιοδυτικοί τοπικά στα πελάγη 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο 9 μποφόρ.
Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και το απόγευμα στη Στερεά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι πυκνές (πάνω από 1000 μέτρα).
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 29-12-2017 Καιρός: στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά (περίπου από τα 800 μέτρα). Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε δυτικούς Βορειοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση.