Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Η ΑΕΚ άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στη φετινή Super League.νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Σκληρή… για να πεθάνει! | Newsit.gr Παρά το γεγονός ότι έμεινε από νωρίς με δέκα παίκτες σε ένα επεισοδιακό ματς, η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League. Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με περισσότερο επιθετική διάθεση απ’ ό,τι ο Παναιτωλικός και άνοιξε σχετικά γρήγορα το σκορ, με πέναλτι. Το κέρδισε ο Τρίστασον σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Πάουλο, ο οποίος
κυνήγησε… άτσαλα την μπάλα και πάτησε τον ποδοσφαιριστή της Ενωσης με το πόδι στην πλάτη. Το πέναλτι δόθηκε στο 13′, το εκτέλεσε ένα λεπτό αργότερα ο Αλμέιδα και έκανε το 1-0 για τους “κιτρινόμαυρους”. Το ματς παρέμεινε σκληρό, ενώ παράλληλα ανέβασε την απόδοσή του και ο Παναιτωλικός. Ενα σουτ του Μοράρ οδήγησε τον Ανέστη να προβεί σε εξαιρετική απόκρουση στην αριστερή γωνία, στο 25′ και τρία λεπτά μετά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Αλμέιδα ύστερα από μια μονομαχία με τον Χαντάκια. Ο παίκτης της ΑΕΚ εκνευρίστηκε και με τον αγκώνα έριξε κάτω τον αντίπαλό του! 
Στο δεύτερο ημίχρονο προέκυψε… άμεσα αριθμητική ισορροπία, καθώς στο 48′   είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πάουλο που έκανε δυνατό φάουλ στον Μάνταλο. Ενα λεπτό νωρίτερα ο Χαντάκιας κράτησε τον Λιβάγια από το σορτς και ο παίκτης της ΑΕΚ τον χαστούκισε με τον Τζήλο να μη βλέπει το σκηνικό.
Στο 75′ η Ενωση έφτασε και σε δεύτερο γκολ, με τον Γιόχανσον να σκοράρει σε κενή εστία! Αρχικά  ο επόπτης Δημητριάδης ακύρωσε το γκολ της ΑΕΚ ως οφσαιντ. Λανθασμένα καθώς δεν ήταν εκτεθειμένος ούτε ο Μάνταλος, ούτε ο Γιόχανσον. Μετά από ένα δίλεπτο… διαπραγματεύσεων και αφού ο Τζήλος συνεννοήθηκε με τον επόπτη, κατακύρωσε το γκολ της ΑΕΚ.
ΑΕΚ (Χιμένεθ):  Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (80′ Βινίσιους), Κλωναρίδης (46′ Λιβάγια), Τρίστασον (46′ Πατίτο), Αλμέιδα.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (16′ Μαρινάκης), Χαντάκια, Ροντρίγκες, Τσοκάνη, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Ντίας (69′ Μασουρέκ), Κλέζιο, Ρόζα (60′ Μπράβο) Μοράρ.