Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Με επιτυχία οι αγώνες ξιφασκίας παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων στα Σαρανταπηχιώτικα

 http://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/f225425ad4e97f603b376b8125383fae_XL.jpg
Ένα μοναδικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές που παρευρέθησαν στην πλατεία Σαρανταπηχιωτίκων, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Τους αγώνες ξιφασκίας παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων. 
Μια σπουδαία διοργάνωση υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Συνολικά 40 αθλητές, από έξι σωματεία, από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν και συναγωνίστηκαν κάτω από το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Οι Κορίνθιοι ξιφομάχοι, είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με έμπειρους ξιφομάχους και να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Όλοι οι αθλητές διασκέδασαν και μυήθηκαν στο αθλητικό πνεύμα, μέσω του ευγενούς αθλήματος της ξιφασκίας, ενώ η πλατεία Σαρανταπηχιώτικων γέμισε από τις παιδικές φωνές και τα χαμόγελα των υπερήφανων γονέων.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό που έκανε, εξήρε την σπουδαιότητα της διοργανώσεως και απένειμε τα εύσημα στον διοργανωτή των αγώνων, κ. Γεώργιο Αμπάλοβ. Στους αγώνες το παρόν έδωσαν και οι Αντιδήμαρχοι κκ Κωνσταντίνος Κουσουλός, Εμμανουήλ Αλλογογιάνης και Παναγιώτης Καλύβας.
Αξιοσημείωτη ήταν και η στήριξη που έλαβε η διοργάνωση από τους δεκάδες χορηγούς, οι οποίοι αψήφησαν την κρίση και βοήθησαν με τις χορηγίες τους, για την επιτυχία των αγώνων.
Κύριος σκοπός των αγώνων αυτών, ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας. 
Η δε αθρόα συμμετοχή αθλητών και κοινού απέδειξε την μεγάλη δυναμική και τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται για τον νεοσυσταθέντα Αθλητικό Σύλλογο Κορινθίας "Σπάρτακο", ο οποίος συμμετείχε συνολικά με 18 αθλητές, ηλικίας 6 έως15 ετών.
Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής :
Αγόρια -15
1.Βανταράκης Σπύρος(Αχαϊκός),
2.Μαυρομύτης Ιωακείμ(Ναύπακτος),
3.Δημόπουλος Γρηγόριος (Α.Σ. Κορινθίας Σπάρτακος),
Πάτρας Νικόλαος(Ο.ΞΙΦ. Γλυφάδας)
Κορίτσια-15
1.Ροδοπούλου Νεφέλη (ΙΡΙΔΑ),
2.Κουφοπαύλου Δανάη(Αχαϊκός),
3. Ζιοζιώκου Άννα-Μαρία & Γεωργίτσα Παναγιώτα (Α.Σ. Κορινθίας Σπάρτακος)
Αγόρια -Κορίτσια Mixed epee νικητές
Ροδόπουλος Έκτωρας (ΙΡΙΔΑ), Καραλή Χρυσούλα ( Α.Σ. Κορινθίας Σπάρτακος)