Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

2d Forum Ionnina Eusair - 2o Συνέδριο της Ευρωπαικής στρατηγικής για τις περιφέρειες της Αδριατικής και του Ιονίου στα Γιάννενα.

Εμφάνιση IMG_8758.JPG

Σκέψου μακροπεριφεριακά, δράσε τοπικά.
Εμφάνιση IMG_8987.JPGΑυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα του 2oυ Συνεδρίου της Ευρωπαικής στρατηγικής για τις περιφέρειες της Αδριατικής και του Ιονίου EUSAIR που έγινε στα Γιάννενα την 11η και 12η Μαίου.  
Θέμα η γαλάζια ανάπτυξη μέσω της διασυνδεσιμότητας, της αλιείας, της ενέργειας και του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού.
Εμφάνιση IMG_8773.JPGΤην Περιφέρεια
Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, εκπροσώπησε ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Αγγελος Παπαγγελόπουλος ενώ παρούσα ήταν και η ενδιάμεση διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Πελοποννήσου δια της κας Λαμπροπούλου..
Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα σημαντική με σημαίνουσες παρουσίες των αναπληρωτών Υπουργών Οικονομίας και Εξωτερικών, κκ. Χαρίτση και Κατρούγκαλου, Γεν. Γραμματέων, Περιφερειαρχών, ευρωβουλευτών, στελεχών της ευρωπαικής επιτροπής, υπουργών και αποστολών από τις περιφέρειες 8 των κρατών μελών της στρατηγικής, στελεχών της Ευρωπαικής Επιτροπής, διαχειριστικών αρχών, του οικοδεσπότη δημάρχου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu.
Εμφάνιση IMG_8934.JPGΜε το πέρας του Συνεδρίου ο Υπουργός κ. Χαρίτσης παρέδωσε την προεδρία του προγράμματος για το επόμενο έτος στον πρέσβη της Ιταλίας κ. Luigi Marras.
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε συναντήσεις με ομολόγους του και πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους από ιταλικές περιφέρειες για την προώθηση κοινών δράσεων ανάδειξής της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουριστικού προιόντος.

 Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου