Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Η ΑΕΚ νίκησε τον Πλατανιά στα Χανιά και... πέταξε για πλέι οφ

 Η ΑΕΚ νίκησε τον Πλατανιά στα Χανιά και... πέταξε για πλέι οφ
Μια από τις πιο σημαντικές νίκες της στη φετινή σεζόν πέτυχε η ΑΕΚ, με 2-0 στην έδρα του Πλατανιά για την 27η αγωνιστική της Super League. Ο Βινίσιους στο 18΄ και ο Αραβίδης στο 67΄ πέτυχαν τα γκολ της Ενωσης που ανέβηκε ξανά στην 5η θέση και με βάση το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών, η παρουσία της στα play off δείχνει δεδομένη.

Με τον Σέρχιο Αραούχο σε μεγάλα... κέφια, η ΑΕΚ κυριάρχησε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Αργεντινός έκανε ό,τι ήθελα ξεκινώντας συχνά από την αριστερή πτέρυγα και συγκλίνοντας προς το κέντρο. Στο 18΄ ήταν αυτός που είδε την κίνηση-κρυφού φορ του Βινίσους ο οποίος μάζεψε τη μπάλα με το αριστερό, εκτέλεσε με το δεξί και άνοιξε το σκορ. Πρώτη εμφάνιση στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ, πρώτη τελική προσπάθεια και πρώτο γκολ για τον Βραζιλιάνο, που είχε σκοράρει μόνο μια φορά στην καριέρα του, πριν από τρία χρόνια με τη φανέλα της Πεσκάρα.

Ο Πλατανιάς απάντησε «φορτώνοντας» την αριστερή του πλευρά, όπου συχνά έβγαινε ο Μανούσος και δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στους αμυντικούς της Ενωσης. Οι παίκτες των γηπεδούχων πατούσαν εύκολα περιοχή, απείλησαν αρκετές φορές και έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 41΄ με σέντρα του Μενδρινού και κεφαλιά του Μπανανά που εξουδετέρωσε με εξαιρετική επέμβαση ο Μπάρκας.

Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Λαμπρόπουλου στο δεξί γόνατο σε σύγκρουση με τον Βράνιες στο 49΄. Ο 27χρονος αμυντικός ξέσπασε σε κλάματα ενώ μεταφερόταν εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο.

Ο Χιμένεθ δεν άλλαξε τον αρχικό του σχηματισμό με τρεις αμυντικούς, τοποθετώντας τον Γιόχανσον δίπλα στους Βράνιες, Κολοβέτσιο και αφήνοντας στον πάγκο τον Μπακάκη. Εριξε, όμως, στο ματς τον Χρήστο Αραβίδη κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Μόλις 150 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα, ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε στην περιοχή και από δύσκολη πλάγια θέση έγραψε το 0-2 στο 67΄.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν κι έτσι η ΑΕΚ έφτασε σε άνετη νίκη σε μια έδρα όπου απέτυχαν να περάσουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος. Ετσι, ανέκαμψε με ιδανικό τρόπο από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό και επέστρεψε άμεσα στις επιτυχίες.

Εκτός από τον Λαμπρόπουλο, η ΑΕΚ θα στερηθεί σε κάποια από τα τρία τελευταία ματς της κανονικής περιόδου και τους Μάνταλο, Αϊντάρεβιτς που συμπλήρωσαν κάρτες.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (81΄ Αποστολόπουλος), Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός (74΄ Γουνδουλάκης), Ντεβέσα, Μανούσος, Γιακουμάκης (64΄ Σίγκνεβιτς).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος (51΄λ.τρ. Γιόχανσον), Βινίσιους, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (88΄ Πατίτο), Χριστοδουλόπουλος (63΄ Αραβίδης), Αραούχο.


Η βαθμολογία
(σε 27 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 60
2. ΠΑΟΚ 52
3. Παναθηναϊκός 51
4. Πανιώνιος 51
5. ΑΕΚ 46
6. Ξάνθη 44
7. Πλατανιάς 41
8. Ατρόμητος 35
. ΠΑΣ Γιάννινα 35
10. Κέρκυρα 29
11. Παναιτωλικός 28
12. Αστέρας Τρίπολης 26
13. Λάρισα 24
14. Λεβαδειακός 22
. Ηρακλής 22
16. Βέροια 19

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.