Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τα αποτελέσματα των φοιτητηκών εκλογών στις σχολες του Παν. Πελοποννήσου στη Κόρινθο - Άγγιξε το 50% η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ





http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2011/07/Dap-Ndfk.jpg 

ΠΡΩΤΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΝΝΕΔ» Τα πρόσωπα «πίσω» από τον θρίαμβο της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

dap-synolo-aei-1000
Αλώβητη θα μπορούσε να πει κανείς βγήκε η Νέα Δημοκρατία παρά τις εσωκομματικές τριβές στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, από την δοκιμασία των φοιτητικών εκλογών, αφού θριάμβευσε βγαίνοντας πρώτη σε όλη την χώρα για άλλη μία φορά, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ.
Οι εκλογές της 18ης Μαΐου ήταν ίσως από τις πιο κρίσιμες στη σύγχρονη ιστορία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τα προβλήματα που προέκυψαν στην Θεσσαλονίκη όπου φοιτητικές οργανώσεις αυτονομήθηκαν από την ΔΑΠ κατεβαίνοντας στις εκλογές ως ΟΝΝΕΔ. Ωστόσο το πρόβλημα ξεπεράστηκε αφού παρά τις απώλειες στην συμπρωτεύουσα, η ΔΑΠ βγήκε και πάλι πρώτη σημειώνοντας μεγάλες ανόδους σε Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα και εντυπωσιακή πρωτιά σε Κρήτη και Αιγαίο.
Τα αποτελέσματα στα ΑΕΙ σύμφωνα με την ΔΑΠ
 dap-synolo-aei-1000

Τα αποτελέσματα στα ΤΕΙ σύμφωνα με την ΔΑΠ
dap-synolo-tei-1000

Οι αντάρτες και τα άλλα αποτελέσματα
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ), στα ΑΕΙ οι δικές της δυνάμεις απέσπασαν το 20,41% των ψήφων, η ΔΑΠ (ΝΔ) το 29,75%, τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) 9,18%, η ΠΑΣΠ 7,59%, οι «αντάρτες» της ΔΑΠ 10,64%, η «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» 8,06% και τα λοιπά ψηφοδέλτια 10,85%.
Μπορεί οι αποκλίσεις στα αποτελέσματα να εμφανίζονται, ωστόσο είναι ενδεικτικό πως από τα αποτελέσματα της ΔΑΠ απουσιάζουν τα ποσοστά των «ανταρτών», ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, απέδωσε στην κυβέρνηση την ευθύνη για τα επεισόδια.
Η ανακοίνωση των οργανώσεων που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ:
«Διεξήχθησαν σήμερα, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αν και βασικοί παραγοντες για πολλά χρόνια του πολιτικού συστήματος με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση του, προσπαθούν να βρούν εξιλαστήρια θύματα τις πολιτικές νεολαίες. Ήδη στις περισσότερες σχολές η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκίνησει η καταμέτρηση των ψήφων.
onned1
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δυνάμεις που καταγράφονται στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων και αναμένεται να αναδείξουν πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ την ΟΝΝΕΔ ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά στα ΑΕΙ.
Με τη ροή αποτελεσμάτων σύντομα θα σας ενημερώσουμε συγκεκριμένα για τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.
onned2
Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν απο τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους και να δηλώσουμε, πως μόνο δύναμη μας δίνουν τέτοια περιστατικά για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας.
Οι οργανώσεις που καταγραφόμαστε ως ΟΝΝΕΔ»
Ποιοι «κρύβονται» πίσω από την επιτυχία
Η ΔΑΠ βγήκε αλώβητη και μάλιστα παρά τις… ανταρσίες σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές είδαμε μια εντυπωσιακή συστράτευση παλαιών στελεχών που συνέδραμαν στην σωστή ροή των αποτελεσμάτων, στα θέματα Τύπου και σε άλλα τεχνικά ζητήματα.
Παράλληλα βοήθησαν και εμψύχωσαν τους ΔΑΠίτες στη μεγάλη προσπάθεια, ενώ βοήθησαν και τους δύο γραμματείς Αναστασοπούλου και Μειντη.
Ξεχώρισε η παρουσία του παλιού γραμματέα Β. Τοκάκη, του Μ. Τσάκα που συντόνισε τη ροή των αποτελεσμάτων, του Π. Κανελλόπουλος , του Στ. Καβαλλιεράκη που ανέλαβε το κομμάτι των δελτίων τύπου και της επικοινωνίας.

Απίστευτο χαρακτηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2014/NOEMBRIOS/19-11/resized/dora_h_630_450.jpgΕίναι κάτι απίστευτο αυτό που κατατίθεται. Δεν το έχω ξαναδεί. Μιλάμε για πέντε ορόφους φόρους» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας τη μείωση των φόρων «θέμα επιβίωσης για την ελληνική οικονομία». 
«Πρέπει με όποια θυσία να μειωθούν οι φόροι σ΄ αυτή τη χώρα. Είναι θέμα επιβίωσης της ελληνικής οικονομίας« σημείωσε η κ. Μπακογιάννη στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θεωρείται πλούσιος ο κάθε ιδιοκτήτης – κληρονόμος παλιού διαμερίσματος με αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ.
Στην ερώτηση αν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν με την κομματική γραμμή και ζητούν να καταψηφιστούν όλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι με όσες συμφωνεί η ΝΔ δεν θα τις καταψηφίσει. «Θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι αυτό είναι και πρόταση που θα φέρναμε κι εμείς. Τα υπόλοιπα θα τα καταψηφίσω και όχι μόνο θα τα καταψηφίσω, θα τα πολεμήσω σε κάθε ρούγα της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά.

Στουρνάρας: Η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ μας κόστισε 86 δισ. ευρώ

 
Πυρά κατά της διαπραγματευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου.
«(…) Ειλικρινά λυπάμαι πολύ που η ομιλία του Νίκου Θεοχαράκη πριν από τη δική μου ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα κομματικοποιημένης πολιτικής, αφού χρημάτισα κι εγώ υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε σχεδόν αποικιοκρατική στην κομματικοποιημένη ομιλία του.

Απο ενα μηνα εως και ενα χρονο νωριτερα θα ισχυσουν τα ληστρικα μετρα «Φουλ» του …φόρου για να μην περικοπούν δαπάνες

 
Να μαζέψει έσοδα βάλθηκε η κυβέρνηση και φέρνει κατά ένα μήνα έως και ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, τις περισσότερες από τις αυξήσεις φόρων, όπως τον ΦΠΑ 24% που θα επιβληθεί από 1ης Ιουνίου αντί 1ης Ιουλίου 2016, αλλά και για τα τσιγάρα που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2017 και όχι από το 2018 όπως είχε αρχικά διαρρεύσει.
Ως το 2017 από τον ΦΠΑ το δημόσιο θέλει να εισπράξει 700 εκατ. ευρώ επιπλέον και άλλα τόσα από τις αυξήσεις σε τσιγάρα και ποτά, συνολικά όμως από το 2018 τα έσοδα πρέπει να ξεπερνάνε τα 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο.
Επί της ουσίας το νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε, προβλέπει επιπλέον φόρους 1,8 δισ. το χρόνο ως το 2018. Συγκεκριμένα:

Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir βρέθηκαν νότια της Κρήτης. - Φόβοι ότι τζιχαντιστές βρίσκονται πίσω από τη συντριβή

Live - EgyptAir: Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν συντρίμμια του αεροσκάφους κοντά στην Κάρπαθο - Φόβοι ότι τζιχαντιστές βρίσκονται πίσω από τη συντριβή
Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το πρωί της Πέμπτης, βρέθηκαν νότια της Κρήτης. 
 Σύμφωνα με έλληνες αξιωματούχους, αντικείμενα πλαστικού εντόπισαν αιγυπτιακά αεροσκάφη εντός του FIR Αιγύπτου, 200-230 μίλια νότια της Κρήτης και 100 μίλια από το αρχικό σημείο των ερευνών.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πλαστικά αντικείμενα με σχοινιά εντοπίσθηκαν 50 μίλια νοτιανατολικά από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίζονται συνεχώς αντικείμενα και κάποια από αυτά θα μπορούσαν να είναι σωσίβια.

Tweet: Τα ψεμματα και οι καυγάδες των πολιτικών στα "πρωινάδικα" μαρτυρούν το χαμηλό επίπεδο τους #fygete #ψευτες









Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Τα ψεμματα και οι καυγάδες των πολιτικών στα "πρωινάδικα" μαρτυρούν το χαμηλό επίπεδο τους #fygete #ψευτες

Προβολή στο Twitter






Nikos Portokaloglou @nportokaloglou
 
Από τις καλύτερες μπάντες που είχα ποτέ.
Αν θέλεις βόλτα βραδινή στην πόλη...
Καλή εβδομάδα φίλοι!

YouTube


Προβολή στο Twitter






Γιάννης Μιχελάκης @jmichelakis
 
19 Μαΐου, Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων | thepressroom.gr - go.shr.lc/1WF0sm0 via @ThePressroomGR

Προβολή στο Twitter






Σαμαράς Αντώνης @samaras_antonis
 
Η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει όλα όσα κατήγγελλε μέχρι χθες...
facebook.com/AntonisSamaras…

Προβολή στο Twitter






KATERINA PAPAKOSTA @kpapakosta
 
"Ντ' ανασπάλλ, ανασπάλλκεται.."
19 Μαϊου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

YouTube


Προβολή στο Twitter






Terens Quick @TerensQuick
 
Ας το συνηθίσουν Άγκυρα &το προξενείο της ότι τα παιγνίδια ετών τέλειωσαν.Να ξανακούσουν τις δηλώσεις του ΠτΔ. newpost.gr/politiki/53504…

Προβολή στο Twitter


Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και εκτός φαρμακείου

logo newsletter

farmaka_rektos.JPG 

Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και εκτός φαρμακείου

Τη δημιουργία της υποκατηγορίας «Γενικής Διάθεσης Φάρμακα» (ΓΕΔΙΦΑ) η οποία θα περιλαμβάνει σκευάσματα που δεν θα διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, προβλέπει διάταξη του Υπουργείου Υγείας  στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατέθηκε την Τετάρτη  με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Διαβάστε περισσότερα

nIl96Kl4.pngΣΦΕΕ: O ρόλος της κλινικής έρευνας στο κοινωνικό κράτος


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική συνάντηση του ΣΦΕΕ με τίτλο: «Κλινική Έρευνα: Πρόοδος στην πράξη, δικαίωμα στη ζωή, φωνή στους ασθενείς».
Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα egg και η Ελληνική Πρωτοβουλία βράβευσαν τις πιο δυναμικές εταιρείες του Προγράμματος.

eurobank-logoRGB-small

Αθήνα, 19/5/2016
Με τη βράβευση τριών δυναμικών καινοτόμων ομάδων από τους τρεις κύκλους του Προγράμματος  egg -entergrowgo επισφραγίσθηκε στην πράξη η συνεργασία του egg με την Ελληνική Πρωτοβουλία  (The Hellenic Initiative-THI), η οποία προσέφερε το ποσό των 100.000 δολαρίων στο πλαίσιο του 1ου διαγωνισμού καινοτομίας  με τη συμμετοχή όλων των ομάδων egg από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ: Ημέρα περισυλλογής για το μαρτύριο του Ποντιακού Ελληνισμού




Ημέρα μνήμης, Ημέρα περισυλλογής για το μαρτύριο του Ποντιακού Ελληνισμού. 
Τα δικά μας λόγια ελάχιστος φόρος τιμής σ' αυτούς που χάθηκαν.


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας