Σάββατο 14 Μαΐου 2016

«Οι Πανελλαδικές εισιτήριο για ταξίδι στη γνώση. Σημασία έχει η προσπάθεια και η πίστη στις δυνάμεις της ψυχής»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες ολοκληρώσανε με επιτυχία μια προσπάθεια δώδεκα χρόνων και ξεκινούν τώρα τον καλό αγώνα για την κατάκτηση της επιστήμης και της ζωής μέσα από τις σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Πρέπει να ξέρουν πως αυτό δεν αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, αλλά το εισιτήριο για ένα άλλο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της εμπειρίας. Σημασία έχει η προσπάθεια και η πίστη στις δυνάμεις της ψυχής. Αλλά και η σιγουριά ότι η ‘‘Ιθάκη’’, αργά ή γρήγορα, θα φανεί. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν αποτυχημένοι. Απλώς δοκιμάζονται οι κόποι όλων μέσα από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, εύχομαι καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων του καθενός και καλή δύναμη στους γονείς, που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους».

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 4ο Τακτικό Συνέδριο της «Δράσης»

«Κύριοι Πρόεδροι, αγαπητοί σύνεδροι, φίλες και φίλοι,

Πρώτα απ' όλα να σας ευχαριστήσω πολύ για την πρόσκληση αυτή. Είναι πάντα χαρά μου να συμμετέχω σε εκδηλώσεις της Δράσης όπως συμμετείχα άλλωστε και στο συνέδριο του Ποταμιού.

Η Δράση και το Ποτάμι έχουν συμβάλει στον πολιτικό ορθολογισμό και έχουν εναντιωθεί συστηματικά στο λαϊκισμό, απ´ όπου και να προέρχεται. Αυτός είναι από μόνος του αρκετός λόγος να αισθάνομαι σήμερα πολύ οικεία που βρίσκομαι μαζί σας.

Αντίστροφη μέτρηση για τον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Ο Μανς Ζέλμερλοου και η Πέτρα Μέντε παρουσιάζουν τη βραδιά
Ο Μανς Ζέλμερλοου και η Πέτρα Μέντε παρουσιάζουν τη βραδιά   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Στοκχόλμη
Όλα είναι έτοιμα για τον τελικό του 61ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision (22:00, από την ΕΡΤ), χωρίς την Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2004, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία των ημιτελικών. Η Κύπρος δίνει το «παρών» και εμφανίζεται στην 14η θέση.

Γνωστά hashtag (#) για τους οπαδούς των κοινωνικών δικτύων: #eurovision #eurovisiongr #foustanela

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης: Βέλγιο, Τσεχία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Αυστραλία, Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Κροατία, Ρωσία, Ισπανία, Λετονία, Ουκρανία, Μάλτα, Γεωργία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αρμενία.


Το τραγούδι της Ρωσίας με τον Σεργκέι Λαζάρεφ (και ελληνικό χρώμα σε επίπεδο δημιουργίας) θεωρείται ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Από κοντά και η... Αυστραλία, η οποία από επίτιμη καλεσμένη το 2015, έγινε μάλλον μόνιμη. Φέτος στέλνει την νικήτρια του X-Factor.

Ομιλία στη Πρέβεζα - Μίχαλος: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα έχουμε ελπίδες το 2016

Μίχαλος: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα έχουμε ελπίδες το 2016
Άμεση δραστηριοποίηση της Πολιτείας για να βελτιωθούν οι συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας ζητά η επιμελητηριακή κοινότητα.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος στη γενική συνέλευση της ένωσης στην Πρέβεζα, «το πρόβλημα, δεν είναι μόνο το ύψος της φορολογίας. Γιατί ακούμε συχνά να μας λένε ότι υψηλή φορολογία υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ναι, σε αυτές τις χώρες υπάρχουν υψηλοί συντελεστές, υπάρχει όμως και ένα σταθερό, αξιόπιστο και φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Η Ελλάδα, παρά τις αλλαγές που υποτίθεται ότι εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων, εξακολουθεί να υστερεί σε όλες τις κατατάξεις, ως προς τη φιλικότητα προς τις επιχειρήσεις».

Σκληρό μήνυμα Παυλόπουλου σε τουρκους ... από την Κομοτηνή!

 
Μπροστά σε χιλιάδες Έλληνες και μία χούφτα πράκτορες, ξεκαθάρισε: Η Θράκη ειναι ελεύθερη και κατοικείται από Έλληνες!
ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 96Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ
Κομοτηνή, 14.5.2016
«Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο ενσωμάτωσης, στις 14 Μαΐου 1920, της Δυτικής Θράκης στον Εθνικό Κορμό. Η επέτειος αυτή μου επιβάλει το εθνικό χρέος να επισημάνω τούτο:
Εδώ, στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θράκης, όπου έχουν ταχθεί να συνυπάρχουν ειρηνικά και δημιουργικά Έλληνες με διαφορετικές θρησκείες, η Ελληνική Δημοκρατία αποδεικνύει ανελλιπώς ότι δίνει, εμπράκτως και άκρως επιτυχώς, εξετάσεις μιας Χώρας που εμπνέεται, ως προς την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό της, ταυτοχρόνως, από την ανεκτίμητη Αρχαία Κληρονομιά της αλλά και από την θέση της ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλους της Διεθνούς Κοινότητας το οποίο σέβεται, στο ακέραιο, το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Την ίδια στάση απαιτούμε, αυτονοήτως, να τηρούν όλοι οι φίλοι Γείτονές μας, κυρίως δε η Τουρκία». 

Μικρόβια στο γυμναστήριο - Πώς να προστατευθείτε...

logo newsletter

 

gymnasthrio.jpgΜικρόβια στο γυμναστήριο - Πώς να προστατευθείτε


Στα μικρόβια και τα παθογόνα βακτήρια που υπάρχουν στα όργανα των γυμναστηρίων επικεντρώθηκε πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από τη βρετανική ιστοσελίδα FitRated.
Διαβάστε περισσότερα


screen-shot-2013-08-13-at-12-51-54-pm.pngΔωρεάν εξετάσεις μαστού από το «Άλμα Ζωής»


Την δυνατότητα δωρεάν κλινικής εξέτασης μαστού σε νέες γυναίκες 20-39 ετών παρέχει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και κλινικής εξέτασης νέων γυναικών (ηλικίας 20-39 ετών) με τίτλο «Πρόσεξε το στήθος σου... Σαν τα μάτια σου!».
Διαβάστε περισσότερα


kolasgono_ston_organismo.jpgΔιατροφή που θα βοηθήσει στην παραγωγή αλλά και στη διατήρηση του κολλαγόνου στον οργανισμό μας.


Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και συμβάλλει στην αύξηση της μηχανικής αντοχής των συνδετικών ιστών. Το κολλαγόνο συναντάται πολύ συχνά με την ελαστίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα των ιστών.
Διαβάστε περισσότερα


skhsh.jpgΓυμναστική στο σπίτι 5 χρήσιμες ασκήσεις


Forward lunge
Λυγίστε το ένα πόδι μπροστά αργά και τοποθετείστε τα χέρια σας στην μέση κρατώντας την ίσια σε ορθή γωνία. Επαναλάβετε με το άλλο.
Διαβάστε περισσότερα


thumbnail_STOGIATRO.jpgΜαθητές: Η αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων


Διανύουμε περίοδο εξετάσεων... δεν είναι μόνο οι πανελλαδικές, αν και έχουν ειδική βαρύτητα στο μυαλό όλων μας... Είναι οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Λυκείου, οι εξετάσεις για τα Πρότυπα, οι εξετάσεις για τις ξένες γλώσσες...
Διαβάστε περισσότερα


esterilidad_sto_giatro.jpgΕνδομητρίωση: πως σχετίζεται με την υπογονιμότητα;


Η ενδομητρίωση είναι μία ασθένεια που προσβάλλει γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πύελο και υπογονιμότητα.
Διαβάστε περισσότερα


anorexia_kai_sxoleio.jpgΝευρική ανορεξία και βουλιμία εξαιτίας του σχολείου


Το 6% των κοριτσιών στην εφηβεία τους, δηλαδή αναλογικά δύο μαθήτριες σε μια τάξη 30 παιδιών, εμφανίζουν διαταραχή πρόσληψης τροφής, όπως νευρική ανορεξία ή το αντίθετό της, νευρική βουλιμία, σύμφωνα με νέα Bρετανοσουηδική επιστημονική έρευνα.
Διαβάστε περισσότερα


newego_sto_gia.JPGTα μπαχαρικά που αδυνατίζουν


Το υγιεινό, διαιτητικό φαγητό δεν πρέπει να είναι συνώνυμο του... νοσοκομειακού νερόβραστου κοτόπουλου.
Διαβάστε περισσότερα

Εκοιμήθη ο γέροντας Προκόπιος

Εκοιμήθη σήμερα ο γέροντας Προκόπιος που στο εργο του συγκαταλέγεται το κτίσιμο των δύο Ιερών Μονών στην Κορινθία Παναγία η Πάντων Χαρά στο Καλέντζι Κορινθίας και Αγ. Αθανάσιος (Μαηθανάσης) στην Πουλίτσα, όπου δεχόταν πλήθος κόσμου καθημερινά, που ζητούσε την ευλογία του : Η Φήμη του ειχε ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας [με τον Χρόνο θα τον γνωρίσουν περισσότεροι...}
Χριστ. Γεωργ.


Τα 28α "ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ" ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ , 8χλμ νότια από το Δερβένι, ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ!!
 Συγκλονιστική η ιστορία του Στέλιου Κυριακίδη και μεγάλη τιμή για τον Πύργο και για τον τόπο μας.. Ένας Έλληνας με τεράστια ψυχή, τέτοια που σπάνια συναντάμε στις ημέρες μας.
ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ!!ΚΡΑΤΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ 
"Ήρθα να τρεξω για 7.000.000 πεινασμένους Έλληνες" 
Την σημερινή εποχή όλοι εμείς που περνα παλι η πατριδα μας δυσκολα τι κάνουμε;
Απάντηση.... ΤΙΠΟΤΑ!!

Κομισιόν: Φτάσαμε σε συμφωνία – Στον “κόφτη” μισθοί, συντάξεις

Tη συμφωνία με την Ελλάδα για τα δημοσιονομικά μέτρα όχι όμως και για τον αυτόματο «κόφτη» ανακοίνωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες. Αναφορικά με τον αυτόματο μηχανισμό, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι θα περιλαμβάνει αναγκαστικά τους κωδικούς που θα μπορούν να περικοπούν αν υπάρχουν αποκλίσεις, δηλαδή τους μισθούς του Δημοσίου και οι συντάξεις, καθώς, όπως είπε, «αλλιώς δεν βγαίνει ο λογαριασμός του 2% που ζητά το ΔΝΤ». Παράλληλα τόνισε ότι από τον «κόφτη» θα εξαιρούνται μόνο κωδικοί που σχετίζονται μόνο με θέματα υγείας και ασφάλειας.

Αιτήσεις συνταξιοδότησης: Όσοι πρόλαβαν σήμερα! Τι αλλάζει από Δευτέρα

Στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου θα υπάγονται όσες αιτήσεις συνταξιοδότησης υποβληθούν από σήμερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ειδικά, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά τη ρητή πρόβλεψη του άρθρου 6 παρ. 4 του νόμου, θα υπαχθούν στις διατάξεις του από την 1η Ιουλίου 2016. Σημειώνεται, ότι αργά χθες το βράδυ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος-Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», με αριθμό φύλλου 85/12-05-2016.

aftodioikisi.gr

Ομιλία του Θόδωρου Σκυλακάκη, προέδρου της Δράσης



14/5/2016

Ομιλία του Θόδωρου Σκυλακάκη, προέδρου της Δράσης

 

Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητέ Κυριάκο, Αγαπητέ Σταύρο, Αγαπητή Άννα, Φίλες και φίλοι, μέλη και φίλοι της Δράσης, Αγαπητοί Σύνεδροι,

Είναι ιδιαίτερη τιμή και πρόκληση να ακολουθώ στο βήμα τον ιδρυτή της Δράσης Στέφανο Μάνο. Έναν σπάνιο πολιτικό, που αδικήθηκε όσο ίσως κανένας άλλος στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Γιατί ενώ από πολύ νέος απέδειξε έμπρακτα μοναδική ικανότητα προσφοράς έργου, καινοτόμου και αποτελεσματικού, το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης -με την εξαίρεση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Γεωργίου Ράλλη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- προτίμησε να τον αφήσει επί δεκαετίες εκτός κυβερνητικού έργου. Η φωνή του ενοχλούσε. Ήταν βλέπετε η εποχή που η αλήθεια δεν ήταν της μόδας γιατί δεν ήταν «επικοινωνιακή». Ήταν η εποχή που τα πραγματικά προβλήματα δεν λύνονταν αλλά σκεπάζονταν με κουβάδες φρέσκο χρήμα από τα δεκάδες δις δανεικά που έμπαιναν κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Ήταν η εποχή που ο πολίτης ήταν πελάτης, ο φοροφυγάς άρχοντας, ο κρατικοδίαιτος μάγκας κι ο εργατικός, ο δημιουργικός, ο έντιμος, ο συνεπής, κορόιδο και δακτυλοδεικτούμενος.  Αυτή ήταν η Ελλάδα που δεν έβρισκε που να χωρέσει τον Στέφανο Μάνο.

Ομιλία του Στέφανου Μάνου στο 4ο ανοικτό συνέδριο της Δράσης



4ο Συνέδριο της Δράσης
Ξενοδοχείο Royal Olympic
Σάββατο 14 Απριλίου 2016

Χαιρετισμός του Στέφανου Μάνου

Η Δράση ιδρύθηκε  πριν από 7 χρόνια, τον Μάρτιο του 2009.

Πριν γράψω τα λίγα λόγια του χαιρετισμού μου διάβασα για πολλοστή φορά την ιδρυτική μας διακήρυξη. Η  ανάγνωση της διακήρυξης με τόνωσε ψυχικά. Είχαμε δίκιο. Συνιστώ σε όλους να την διαβάσουν. Ιδίως οι καλεσμένοι μας.
Οι εκλογικές επιδόσεις της Δράσης δεν ανταποκρίθηκαν στις ελπίδες μας. Δεν μπήκαμε στη Βουλή με συνέπεια να απουσιάζουμε και από τα μέσα ενημέρωσης. Αλλά και με σημαντικότερη συνέπεια ότι δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα φρένο στην κατρακύλα της Ελλάδας.