Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ (VIDEO)



Δεύτε λάβετε Φως! Με τιμές αρχηγού κράτους φτάνει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα (video)

Με τιμές αρχηγού κράτους φτάνει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Παρουσία χιλιάδων πιστών έγινε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Ναός της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ήταν και φέτος κατάμεστος από πιστούς που ήθελαν να είναι παρόντες στη στιγμή που ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο με το Άγιο Φως. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα μετά τις 19:30.

Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες με «μικροτσίπ» (φωτο)

Νέες «διαφορετικές» ταυτότητες, πιο σύγχρονες και με βιομετρικά στοιχεία που δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται θα έχουμε σε λίγο καιρό στα χέρια μας.
Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσιπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Ανάσταση Ελλήνων


Είναι πολλές φορές που στο μυαλό μας αυτήν την δύσκολή περίοδο που περνάει η χώρα μας να την συγκρίνουμε με την Μεγάλη Εβδομάδα και τα πάθη του Κυρίου.
Ίσως στο φετινό Πάσχα να υπήρχε η πιο δυνατή και φορτισμένη σκέψη του κάθε ανθρώπου πάνω σε αυτήν πολύπαθη χώρα που να ένιωσε την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στο Θείο Δράμα του Θεανθρώπου.
Η φράση που ακούγεται «…προσδοκώ Ανάσταση Νεκρών…» να έχει φέτος πιο δυνατή σημασία πιο δυνατό συναίσθημα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του Μεταπολεμικού Ελληνικού κράτους στο μυαλό του κάθε Έλληνα. Να την συλλαβίζει από μέσα του ο καθένας και να μετενσαρκώνεται με τα πάθη…
Τα πάθη τα δικά του της καθημερινότητάς του της οικογένειας του, του ίδιου του νου. Να έρχεται πιο κοντά στην γεμάτη ουσία αυτή πρόταση νιώθοντας και ελπίζοντας με την Ανάσταση να Αναστηθεί όχι μόνο ο Χριστός μας αλλά ο κάθε μικρός χριστούλης που ζει μέσα μας για να μας δώσει την δύναμη εκείνη να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην ζωή.
Φέτος για τους πιο πολλούς Έλληνες η Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα δεν θα είναι όπως άλλες φορές που παίρναμε το άγιο φώς φτάνοντας στην εκκλησία δώδεκα παραπέντε φεύγοντας δώδεκα και πέντε γιατί περίμενε η ζεστή μαγειρίτσα και τα κοψίδια στο σπίτι ή σε ένα εστιατόριο.
Φέτος η σημασία της Ανάστασης του Κυρίου για τον καθένα είναι ξεχωριστή. Μέσα τους ελπίζει και σε μια άλλη Ανάσταση προσωπική, απέναντι σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν το κουρασμένο μυαλό μας από τα προβλήματα της πραγματικότητας με την οικονομική κατάσταση της χώρας και συνάμα του κάθε νοικοκυριού.
Φέτος η Ανάσταση φέρνει την ελπίδα σε όλους μας για κάτι καλύτερο για κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό για να συνεχίσουμε. Να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε κάτι που θα έρθει.
Ευλογούμε για Ανάσταση Νεκρών… Ελπίζουμε για Ανάσταση Ελλήνων.
Καλή Ανάσταση Έλληνες.

Εν αρχή ην ο Λόγος…

  http://www.antiochpatriarchate.org/images/Icons/b663d6bd99e6ccfea2dea695f67d112d.jpg
Το Ευαγγέλιο που διαβάζεται όταν… οι περισσότεροι έχουν φύγει από τους ναούς μετά το “Χριστός Ανέστη”, το βράδυ της Ανάστασης, αποτελεί και τον πρόλογο στην ανάγνωση και κατανόηση του μεγάλου μυστηρίου του Χριστιανισμού.
Κατά Ιωάννην, λοιπόν:
“ΕΝ ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 

Αναστάσιμο μήνυμα Αρχιεπισκόπου Πάσχα 2016 : Ο θάνατος δεν κυριεύει πια την ζωή

Αναστάσιμο μήνυμα Αρχιεπισκόπου

Αδελφοί μου και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, Χριστός Ανέστη! Διαβήκαμε και πάλι μέσα από το πένθος και την οδύνη της Μεγάλης Εβδομάδος, ανιχνεύοντας και βιώνοντας τους τρόπους που η αμαρτία μετατρέπει τον θάνατο σε κυρίαρχο της ζωής. Και φθάσαμε πάλι στην «κλητή και αγία ημέρα, την μία των σαββάτων, την βασιλίδα και κυρία». Φθάσαμε στην ημέρα του Πάσχα. Τα πρόσωπά μας ακτινοβολούν τον ενθουσιασμό της νίκης κατά του θανάτου. Τα χείλη μας και οι καρδιές μας τραγουδούν ύμνους αναστάσιμους. «Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια». Το φως της Αναστάσεως πλημμύρισε τα πάντα. Τώρα γευόμαστε πλουσιοπάροχα αυτή την χαρά, συμμετέχοντας στην μεγάλη γιορτή, σε ο,τι η υμνογραφία της Εκκλησίας μας περιγράφει ως «εορτή εορτών» και «πανήγυρι πανηγύρεων».

Προσέχουμε για να έχουμε: Ποια τα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών


Οδηγίες και συμβουλές για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, έδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
AdTech Ad
Όπως τονίζεται, οι δασικές πυρκαγιές, που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο γεωφυσικό ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους.

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια

Κορυφωνεται η εξοδοs για το Πασχα Πατρών - Κορίνθου: Σοβαρά προβλήματα στη Νέα Εθνική Οδό - Ουρές χιλιομέτρων και ακινητοποιημένα οχήματα στο Δερβένι

oures
Κορυφώνεται,ουσιαστικά σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, η φετινή έξοδος από τις εθνικές οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας είναι έως τώρα αυξημένη κατά 10% και 15% αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι.
 Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το πρωί από τα διόδια της Ελευσίνας έχουν περάσει 85.000 οχήματα και από των Αφιδνών 60.000 οχήματα.
Μεγάλη ταλαιπωρία στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου με τους οδηγούς που κατεβαίνουν προς την Πάτρα να υπόκεινται σε σοβαρές καθυστερήσεις.
Όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο tempo24.gr, συγκεκριμένα στο Δερβένι είναι ακινητοποιημένα τα οχήματα ενώ όταν ξεκινούν πηγαίνουν σημειωτόν.
Τα προβλήματα στην κυκλοφορία για την έξοδο για τις ημέρες του Πάσχα κορυφώνεται και όπως κάθε χρόνο τα προβλήματα στις εθνικές οδικές αρτηρίες είναι πολλά και έντονα.
Δείτε φωτογραφίες:
 13077135_639088206255167_526581635_n.jpg
13101082_639078706256117_726805134_n.jpg

Ο Χρίστος Δήμας στη περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου



Η περιφορά του Επιταφείου του Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου όπου παρέστεισαν ο βουλευτής Κορινθίας της Ν. Δ. κ. Χρίστος Δήμας, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος , οι Αντιδήμαρχοι  Παναγιώτης Καλύβας & Μάνος Αλογογιάννης, ο ιατρός Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Γκιολής και πλήθος κόσμου...

Σαμαράς: Ακόμα περιμένουμε την απογείωση… - Δηλώσεις από την Πύλο (video)

Σαμαράς: Ακόμα περιμένουμε την απογείωση… (video)
Στην Πύλο βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας που έτυχε θερμής υποδοχής από συντοπίτες του και φίλους.
Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε τα έργα που πραγματοποιούνται στο Κάστρο και στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης εντός αυτού, ενώ ακολούθως έκανε δηλώσεις.
Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς απάντησε και σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τη διαπραγμάτευση αναφέροντας τα εξής, όπως αναφέρει το besttv.gr:
“… υπάρχουν διάφορα περίεργα φρένα, που δεν μας αφήνουν ν’ απογειωθούμε. Είχαν πει κάποτε ότι θα έρθει το Πάσχα και η απογείωση, αν θυμάστε. Την απογείωση ακόμα την περιμένουμε. Είναι δύσκολο να κάνεις αυτές τις υποσχέσεις όταν δεν τηρείς τα βασικά που πρέπει να τηρήσεις, που είναι πρώτα απ’ όλα ν’ αγαπάς την ανάπτυξη. Αυτοί αγαπάνε περισσότερο το κόμμα και λιγότερο την ανάπτυξη”.

Χιλιάδες ορθόδοξοι γιορτάζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος

Χιλιάδες ορθόδοξοι γιορτάζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος
Χιλιάδες Ορθόδοξοι χριστιανοί από πολλές χώρες του κόσμου, όπως από την Αίγυπτο και την Ανατολική Ευρώπη, βάδισαν σήμερα στα τελευταία βήματα του Ιησού, μεταφέροντας σταυρούς κάθε μεγέθους, τιμώντας με ευλάβει τη Μεγάλη Παρασκευή της Ορθοδοξίας. Οι πιστοί διέσχισαν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου και σταματώντας στους σταθμούς κατά μήκος της για να προσευχηθούν.

ΟΙ ΔΡΑΧΜΟΛΑΓΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ

Χωρίς κανένα προκάλυμμα   αποκαλύπτεται πια ο αρχικός στρατηγικός σκοπός του Αλέξη Τσίπρα και των πιστών οπαδών του Ελλήνων κοτζαμπάσηδων του 21ου αιώνα που κατοικούν στην ημεδαπή αλλά και την αλλοδαπή. Ο σκοπός τους είναι η επίσημη ανακήρυξη της ελληνικής αποικίας χρέους στο καθεστώς δραχμής και η διαιώνιση του ραγιαδισμού. Η υποτίμηση της ζωής μας.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΟΛΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

H ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΛΥΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ