Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ “ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Άρθρο του Ανδρέα Μητσόπουλου*



Μετά από ένα σκληρό τετράμηνο εσωκομματικής εσωστρέφειας, επιτέλους την 10η Ιανουαρίου 2016, φάνηκε “λευκός καπνός” από το κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού και έτσι η Ν.Δ. εξέλεξε τον 9ο Αρχηγό της στη 42χρονη ιστορία της. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
          Το αποτέλεσμα των εκλογών του β΄ γύρου και η καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον πανάξιο τέως Πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, απέδειξε ότι οι νεοδημοκράτες στην πλειοψηφία τους (που πλέον δεν άγονται και φέρονται από πάσης φύσεως κομματάρχες παλαιού τύπου), προτίμησαν την ευθεία ρήξη με το νεοσταλινικό καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ταλανίζει τη χώρα εδώ και έναν χρόνο, αντιτιθέμενοι σθεναρά στο συναινετικό προφίλ που οικοδομήθηκε το τελευταίο 6μηνο από τους νοσταλγούς του ανιδεολόγητου και ομιχλώδους “μεσαίου χώρου”.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ κ. ΣΑΚΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ



 http://www.proinos-typos.gr/gr/images/stories/2015/sakis_ioannidis.jpg
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, κ. Σάκη Ιωαννίδη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τη νέα γενιά, την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης στην Παιδεία, καθώς και οργανωτικά θέματα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ META TH ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ELDORADO GOLD: «Τι θα πει ο κ. Τσίπρας στους επενδυτές στο Νταβός με τις Σκουριές κλειστές;»



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ενημερώθηκε από αντιπροσωπεία της Eldorado Gold, σχετικά με την απόφαση της εταιρίας, για σταδιακή αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, λόγω έλλειψης αδειών από το ΥΠΕΚΑ, δήλωσε:

 «Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.
Καλώ τον κ. Τσίπρα να παρέμβει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα.  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές».

Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη και Θοδωρής Ζαγοράκης στηρίζουν την Ελληνική υποψηφιότητα για το Νόμπελ Παιδείας 2016 (Global Teacher Prize)



Στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν σήμερα οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης, ως μέλη αντίστοιχα των Επιτροπών Δικαιωμάτων των Γυναικών - Ισότητας των Φύλων και Πολιτισμού - Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την Ελληνίδα εκπαιδευτικό Αγγελική Παππά, πρώτη και μοναδική υποψήφια της χώρας μας το 2016 για το σημαντικότερο βραβείο παιδείας παγκοσμίως, το επονομαζόμενο ''Νόμπελ Παιδείας'' (Global Teacher Prize).

Σκοπός της συνάντησης υπήρξε η στήριξη από τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές των προσπαθειών της Ελληνίδας υποψήφιας, για την παροχή δικαιώματος ισότιμης πρόσβασης στην παιδεία του 21ου αιώνα σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ειδικών μαθησιακών αναγκών, εθνικότητας και θρησκείας, καθώς και η συμβολή τους στην αναγνώριση του έργου της σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Ως πρέσβειρα του Ιδρύματος Varkey, που θεσμοθέτησε και απονέμει το βραβείο ετησίως, η κα Αγγελική Παππά δεσμεύτηκε ενώπιον της Ε. Βόζεμπεργκ και του Θ. Ζαγοράκη για τη διάχυση των καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω των αντίστοιχων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στρατηγικών, σχετικά με την εξειδικευμένη ολιστική διδακτική των ξένων γλωσσών σε μαθητές με δυσλεξία, ειδικές μαθησιακές διαφορετικότητες και σε προσφυγικούς πληθυσμούς παγκοσμίως.  

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. AHMET DAVUTOGLU



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον Τούρκο Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΑΚΡ κ. Ahmet Davutoglu, για το σημερινό πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.
          Στην επιστολή του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειές τους.
         

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ - «Όχι στην κομματική επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης»



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανέφερε τη συνέντευξη στη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης και μάλιστα τώρα με καθοριστικό βάρος, για να διασφαλίσει το κομματικό βόλεμα των “ημετέρων”. Ήδη πολλοί εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν προσπάθειες κομματικών στελεχών να επηρεάσουν τη γνώμη μελών των Συμβουλίων Επιλογής ενώπιον των οποίων διεξάγεται η συνέντευξη και όπου πρωταγωνιστούν οι κομματικοί Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να δοθούν συγκεκριμένες βαθμολογίες σε συγκεκριμένους υποψήφιους.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους να διασφαλίσουν θεσμικά τη  διεξαγωγή της συνέντευξης με παροχή αντικειμενικών κριτηρίων, που θα ανακοινωθούν και θα είναι γνωστά σε όλους και με δημοσίευση των απομαγνητοφωνημένων συνεντεύξεων, έτσι ώστε να καταστεί η διαδικασία απολύτως διαφανής. Αλλιώς οι ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου και όλων των λοιπών εμπλεκομένων θα είναι μεγάλες και θα αναζητηθούν».