Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ντόρα Μπακογιάννη: Α. Τσίπρας και Β. Σόιμπλε ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας


Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, που υπογράμμισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, η κ. Μπακογιάννη
τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη ΝΔ ως βοηθό σκηνοθέτη στο θέατρο του παραλόγου που παίζει για άλλη μια φορά. Ανεβάζει ξανά την παράσταση ‘ο καλός, ο κακός και η ρήξη’». Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σόιμπλε είναι δύο αλληλοτροφοδοτούμενα πρόσωπα, που ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας».
«Το φινάλε του έργου το έχουμε ξαναδεί. Και μας κόστισε 80 δις. ευρώ και ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Και γι’ αυτό η μόνη λύση για να σωθεί η χώρα είναι η άμεση πολιτική αλλαγή», είπε η κ. Μπακογιάννη, που, σχολιάζοντας τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε πως αυτή «δεν είναι a la carte». «Για την κυβέρνηση το ΔΝΤ είναι καλό όταν μιλάει για χαμηλότερα πλεονάσματα και ρύθμιση χρέους και κακό όταν μιλάει για τις εργασιακές σχέσεις και τις μεταρρυθμίσεις», είπε και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε ένα πρόγραμμα και οφείλουμε να το εφαρμόσουμε γρήγορα, για να ακολουθήσουμε το δρόμο της Κύπρου και της Ιρλανδίας».
Αναφερόμενη στη συμφωνία για το χρέος, υποστήριξε πως «είναι μια ανάσα» αλλά πρόσθεσε πως «το πόσο εύθραυστη ήταν αυτή η συμφωνία φάνηκε από το ότι στο πρώτο φύσημα του ανέμου οι δανειστές απειλούν να μην την εφαρμόσουν». Ερωτηθείσα σχετικά με τη συμμετοχή ανεξάρτητων βουλευτών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ,ε ίπε πως «όποιος είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ, είναι ευπρόσδεκτος».