Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΝΔ: Όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάκτυλο - Αιχμηρή ανακοίνωση για το θέμα του ΕΣΡ

ΝΔ: Όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάκτυλο
Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση αντί να εγκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό «για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να ψελλίσει, έστω και με καθυστέρηση, μισή κουβέντα για τις σχέσεις της με τον ειδικό δικηγόρο των Panama Papers και των offshore, κ. Αρτεμίου».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει πως «όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάκτυλο» και προσθέτει:
«Όταν νομοθετείς με αντισυνταγματικό τρόπο, όταν διενεργείς έναν διαγωνισμό - παρωδία με στόχο να χτίσεις μια φιλική μιντιακή ολιγαρχία και όταν αποπειράσαι να κλείσεις κανάλια με μια κατάπτυστη νυχτερινή (ν)τροπολογία την οποία αποσύρεις κακήν κακώς, δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα».
Η ΝΔ συμπληρώνει πως «το ποιος προκάλεσε την ανομία και ποιος δημιούργησε το χάος, το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι Έλληνες μετά και την απόφαση του ΣΤΕ» και συνεχίζει:
«Ό,τι όμως και να κάνουν, μια είναι πλέον η πραγματικότητα. Μέσα στο αδιέξοδό τους, επιχειρούν και πάλι να παρακάμψουν το ΕΣΡ. Αν τους αδικούμε, μπορούν να το αποδείξουν. Ας επιστρέψουν τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και το ΣΤΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο ΕΣΡ που δεν θα είναι υποχείριο της κυβέρνησης. Οι τακτικισμοί και τα φθηνά επικοινωνιακά "μερεμέτια" τους δεν ξεγελούν πια κανέναν».