Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η «συμφωνία αλήθειας» στους πολίτες – Περιοδεία Μητσοτάκη σε όλη τη χώρα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/mitsotakis-kiriakos-vouli-epitesi-se-tsipra-1300.jpg
Με «πορεία προς το λαό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδιπλώνει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση που παρουσίασε από το βήμα της ΔΕΘ. Ξεκινώντας σήμερα από το Λαύριο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ως στόχο να επικοινωνήσει τη «Συμφωνία Αλήθειας» από κοντά στους πολίτες, ώστε να μπορούν να τη συγκρίνουν με τα «ψέματα του κ. Τσίπρα», όπως επεσήμαιναν από την οδό Πειραιώς.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. την επόμενη εβδομάδα ξεκινήσει τις επισκέψεις και στην περιφέρεια, ενώ την προσεχή Τρίτη πρόκειται να συγκαλέσει την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να απευθυνθεί στα στελέχη του εν όψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν στο επόμενο διάστημα.
Η έναρξη των περιοδειών σε όλη τη χώρα έρχεται δύο εικοσιτετράωρα μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, από την οποία στη Ν.Δ. θεωρούν ότι κερδισμένος βγήκε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε «πρωθυπουργική» εμφάνιση.
«Είπε την αλήθεια για την Παιδεία, παρουσίασε προτάσεις και σχέδιο», σημείωνε στον «Ε.Τ.» στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας την εμφάνιση του πρωθυπουργού ως απολογία για τα όσα έχει κάνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αναφορικά με την επιλογή Μητσοτάκη να μην απαντήσει στα όσα είπε ο Τσίπρας στην πρωτολογία του για τις τηλεοπτικές άδειες και τα υπόλοιπα ζητήματα της επικαιρότητας, από την οδό Πειραιώς ξεκαθάριζαν ότι ήταν συνειδητή πράξη, προκειμένου να μην αποπροσανατολιστεί η συζήτηση από το κορυφαίο θέμα της Παιδείας, για την οποία ήθελε να καταθέσει συγκεκριμένες λύσεις.
Στην οδό Πειραιώς τόνιζαν ότι ήδη με την πρωτολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέτυχε να αναδείξει την σοβαρότητα του ζητήματος της Παιδείας, σε μια συζήτηση μάλιστα την οποία άκουγε η εκπαιδευτική κοινότητα, απευθυνόταν στη μέση οικογένεια και την είχε προκαλέσει ο ίδιος.
Παράλληλα, σημείωναν πως η αντίδραση του πρωθυπουργού στην πρόταση Μητσοτάκη για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή έδειξε πως το Μαξίμου ακολουθεί πλέον την «ατζέντα» της Ν.Δ. Επίσης, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι οι σχέσεις κυβέρνησης – Εκκλησίας, μετά και την προχθεσινή συζήτηση, βγαίνουν τραυματισμένες.
Χθες το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» σε συνεργασία με το Ιδρυμα Konrad Adenauer με θέμα: «Θρησκευτικός ριζοσπαστισμός: Μια πρόκληση για την Ευρώπη», αναφέρθηκε στο χώρο της Θράκης ως θετικό παράδειγμα για την αφομοίωση πληθυσμών με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Παράλληλα, χαρακτήρισε το θρησκευτικό ριζοσπαστισμό και τα θέματα ασφάλειας ως ζητήματα που βρίσκονται στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Από τη Ν.Δ., διά στόματος της συντονίστριας Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, σχολίασαν και τη δήλωση Ερντογάν για τη Συνθήκης της Λωζάννης, επισημαίνοντας ότι «επιβαρύνει έτι περαιτέρω το ήδη δύσκολο κλίμα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας». Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να αντιδράσει άμεσα τονίζοντας ότι οποιαδήποτε αμφισβήτηση υπαρχουσών συνθηκών που αποτελούν τη βάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ενέχουν μόνο προβλήματα για το αύριο, ενώ πρόσθεσε πως «ο νεο-οθωμανισμός ανήκει στον προηγούμενο αιώνα και οι σχέσεις των χωρών χτίζονται με το βλέμμα στο μέλλον».
ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ
eleftherostypos.gr