Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Νέα Δημοκρατία: Μήνυμα ενότητας και επίθεση στην κυβέρνηση

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/Konstantinos-Kyranakis-Sofia-Zacharaki-1000-1.jpg 
Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσακος κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά το θερινό διάλειμμα, από τα νέα γραφεία της ΝΔ.
Ο κ. Κουμουτσακος απηύθυνε ερωτήματα προς τον κ. Τσιπρα, ενώ στηλίτευσε τη σταση της κυβέρνησης και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα και προς τους αμφισβητίες της γραμμής του κόμματος για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Τέλος, ο κ. Κουμουτσακος παρουσιασε και τους δύο νέους αναπληρωτές εκπροσωπους Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Σοφία Ζαχαράκη, οι οποίοι ανέλαβαν από σήμερα τα καθήκοντά τους.
Στην αρχή της πρώτης ενημέρωσης μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο κ. Κουμουτσακος παρουσιασε τις δύο νέες προσθήκες στο επικοινωνιακό επιτελείο της τους δύο αναπληρωτές εκπροσωπου Τύπου: την Σοφία Ζαχαράκη και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, αμφότεροι μέλη της Π.Ε. «Θα μιλάμε πάντα για την πολιτική που υπηρετούμε και όχι για την παραπολιτική που δεν μας ταιριάζει», προσεθεσε.
«Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει πως ο κ. Τσιπρας είναι έτοιμος να πάει στη ΔΕΘ. Πριν ξεκινήσει την επιστροφή του στον τόπο του εγκλήματος, στον τόπο των κάλπικων υποσχέσεων και των ψευδών τον καλούμε να δώσει απαντήσεις στους πολίτες», ανέφερε ο κ. Κουμουτσακος, παραθετοντας μια σειρά ερωτημάτων:

1) Τι έγινε το δήθεν πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014, αλλά αι το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα του 2015;. Υπήρχε έστω και μια δέσμευση που τήρησε;
2) Τι έχει να πει στους συνταξιούχους;
3) Τι απαντά στους πιο αδύναμους που διαβεβαίωνε πως δεν θ θίξει το ΕΚΑΣ;
4) Τι λέει στους πολίτες που υπόσχονταν πως θα κόψει τον ΕΝΦΙΑ;
5)Τι λέει στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται στα δημόσια νοσοκομεία;
6)Τι απαντά στα παιδιά που βλέπουν το δημόσιο σχολείο αν υποβαθμίζεται, το ιδιωτικό σχολείο να απαξιώνεται
7) Τι έχει να πει στους πολίτες που βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται και τους ναούς να βεβηλώνονται;
«Ο κ. Τσιπρας είναι φορτωμένος με ένα βαρύ παρελθόν αναξιοπιστίας. Ό,τι και να πει στη Θεσσαλονίκη, ουδεις θα τον πιστέψει.» τόνισε ο κ. Κουμουτσακος, παρέθεσε δε τοποθέτηση του κ. Τσιπρα από το 2014 στο twitter, το οποίο περιέγραφε μια ζοφερή κατάσταση ως προς το μέλλον των συντάξεων, δεσμεύσεις τις οποίες, κατά τον κ. Κουμουτσακο, δεν τήρησε.
«Η ΝΔ είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος δεν πρόκειται να μπει σε καμία υποσχεσιολογία. Θα παρουσιαστεί ένα σαφές σχέδιο εξόδου από την κρίση», ανέφερε ο κ. Κουμουτσακος.
«Η ΝΔ έχει την πεποίθηση, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που εκφράζει απαισιοδοξία για το μέλλον του, πως αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Είναι ζήτημα ευθύνης και υπεθυνότητας. Πολιτικές αλλαγές προκύπτουν μόνο με εκλογές. Η ΝΔ ζητά εκλογές, δεν τις προβλέπει, αλλά είμαστε έτοιμοι γι’ αυτές όποτε και αν γίνουν», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και κατέληξε πως «δεν θα υπάρξει «θα», τίποτα που δεν θα είναι ρεαλιστικό, θα σηματοδοτούν μια έναρξη σύσφιξης των σχέσεων της ΝΔ με την κοινωνία και θα είναι μια ρεαλιστική συμφωνία αλήθειας και ελπίδας με την κοινωνία». Ο κ. Κουμουτσακος δε εξήγησε πως «στον πυρήνα της ιδεολογίας μας βρίσκεται πως η μεγάλη φορολογία σκοτώνουν τα έσοδα και ταυτόχρονα δυναμιτίζουν και υποσκάπτουν κάθε προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας. Πάνω σε αυτή, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες, αλλά και το πλαίσιο πολιτικής της ΝΔ».
«Η ερώτηση της ΝΔ για την υπόθεση της Αίγινας έγινε για να μην υπάρξει κανένα σκοτεινό σημείο στο δυστύχημα. Υπάρχουν τρεις σκοτεινές ώρες απραξίας. Επίσης, μας προβληματίζει η σπουδή των δηλώσεων του κ. Δρίτσα που μπήκε στην ουσια, πριν καν ξεκαθαρίσει καλά καλά τι έχει συμβεί», ανέφερε ο κ. Κουμουτσακος, αναφερόμενος στην υπόθεση της Αίγινας.
Ως προς τις άδειες, ο κ. Κουμουτσακος ανέφερε πως «η κυβέρνηση επιχειρεί ολιγοπώλιο στους σταθμούς, για να έχει μονοπώλιο στην ενημέρωση. Θα ακυρώσουμε τον νόμο Παππά και θα επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση».
Για την υπόθεση των Σερρών, ο εκπρόςωπος της ΝΔ υπογράμμισε πως πρόκειται για «ακομα μια περίπτωση κατάρρευση του μύθου του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διακηρύξεις περί ανθρωπισμού εκφυλίστηκαν σε υποθέσεις προσωπικού και οικογενειακού πλουτισμού». «Η ΝΔ καταθέτει εντός της ημέρας ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, με την οποία ζητείται η κατάθεση εγγράφων επί του ζητήματος», προανήγγειλε.
Αναφορικά με το ζήτημα αιχμής του προςφυγικού, ο κ. Κουμουτςάκος τόνισε πως «η ΝΔ είχε τοποθετηθεί με σοβαρότητα και είχαμε πει πως χρειαζόταν αυτή η συμφωνία, γιατί υπήρχε άκρως ελλειμματική διάθεση συνεργασιας της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, είχαμε πει πως είναι μια συμφωνία ασταθούς βάσεως. Παρ’ όλα αυτά, παρήγαγε αποτελέσματα. Θα ήταν μεγάλη οπισδοδρόμηση, αν αυτή η συμφωνία κατέρρεε. Και η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει κάθε πολιτική και διπλωματική δυνατότητα, ώστε αυτή να μην καταρρεύσει. Θα τονίσουμε την ανάγκη να γίνουν εκείνες οι ενέργειες που θα κρατήσουν αυτή τη συμφωνία εν ζωή ουσιαστικά και αποτελεσματικά».
Τέλος, ως προς τους επικριτές των χειρισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Κουμουτσακος έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας προς τους «αμφισβητίες», λέγοντας πως «Ούτε ένας πραγματικός νεοδημοκράτης πιστεύει πως υπάρχει ζήτημα. Οι αστειότητες του τελευταίου διαστήματος δεν ακυρώνουν το γεγονός πως η ΝΔ είναι μια γροθιά, με ποσοστά συσπείρωσης πρωτόγνωρα της τάξης του 90%. Κανείς δεν μπορεί να μπει εμπόδιο σε αυτό (σ.σ. τη συμφωνία αλήθειας της ΝΔ με τον λαό) , πολλώ δε μάλλον όταν η απήχηση του στην κοινωνία και στην πολιτική είναι μη ανιχνεύσιμη».

Πηγή: Koolnews.gr