Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Βασίλης Νανόπουλος : Ναι στην ενημέρωση για το νερό, όχι στην αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων.

Εμφάνιση vnanop5.jpg
Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο  18.8.2016

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 18.8.2016 στα θέματα που συζητήθηκαν έλαβε τις παρακάτω θέσεις :


1. Διαχείριση νερού : Ζητήσαμε για άλλη μια φορά να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το δήμο ανά χωριό (πού είναι πόσιμο και πού όχι το νερό ύδρευσης) και διαβεβαίωση για την προέλευσή του στο άμεσο μέλλον. 

Αυτό αποτελεί για μας στοιχειώδη υποχρέωση της δημοτικής αρχής έναντι της υγείας των δημοτών και επισκεπτών του δήμου και είναι απαραίτητο σύμφωνα με τη νομοθεσία και την εγκύκλιο του υπουργείου υγείας της 16.5.2014 .

Ο κ Πνευματικός είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν υποχρεούται να ενημερώνει τους δημότες για την ποιότητα του νερού !!!!!!  Προφανώς κανείς από τους αρμοδίους του δήμου δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να δεσμευτεί για ευνόητους λόγους. Η απλή ανακοίνωση της ανάλυσης νερού δείχνει την ποιότητα σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Αν αλλάξει η αναλογία μίξης νερού Στυμφαλίας με νερό γεωτρήσεων  (όπου και όταν αυτό συμβαίνει) αλλάζει και η ανάλυση και η ποιότητα.

2. Διαχείριση απορριμμάτων : Καταψηφίσαμε μόνοι εμείς ως παράταξη την πρόταση της δημοτικής αρχής για ανάθεση σε ιδιώτη της μεταφοράς των απορριμμάτων συσκευασιών που θα αυξήσει αδικαιολόγητα το κόστος στο δήμο – αντί για διαχείριση στο ΚΔΑΥ στο Βέλο θα γίνεται μεταφορά στη Τρίπολη. 

Η δημοτική αρχή δήλωσε αδυναμία μεταφοράς με ίδια μέσα των απορριμμάτων που για πολλά χρόνια έκανε χωρίς πρόβλημα. Η διατάραξη της φιλικής σχέσης του κ Πνευματικού με τον ιδιώτη του ΚΔΑΥ δεν μπορεί να επιβαρύνει το δήμο με επιπλέον έξοδα. 

Οι σοβαροί δήμοι δεν λειτουργούν με βάση τις προσωπικές σχέσεις άλλα με βάση το συμφέρον των δημοτών και το σεβασμό των συμβάσεων που υπογράφουν - η θέση μας είναι να τηρηθεί η σύμβαση του 2007 από όλα τα μέρη γιατί έχει το χαμηλότερο κόστος και τη μικρότερη απόσταση μεταφοράς. 

Η απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία με την ψήφο επίσης των δυο παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας  - μέγα λάθος κατά την γνώμη μας - είναι άκυρη διότι δεν έχει την απαιτουμένη από το νόμο απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου και ο πρόεδρος κ Χασικίδης πρέπει να ξαναφέρει το θέμα για συζήτηση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο μαζί με το ξεχασμένο !!! για μήνες κανονισμό του ΚΕΠΑΠ.

Στα θέματα ημερησίας διάταξης : Συμφωνήσαμε σε όλα τα θέματα που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. 
Περισσότερες πληροφορίες στα ακόλουθα βίντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=XwXIhPgaYTc

https://www.youtube.com/watch?v=A_TR7J8UwAM

Βασίλης Νανόπουλος,

επικεφαλής του συνδυασμού "Συμμαχία  Πολιτών"
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων