Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Το ανέκδοτο της αριστερής παρένθεσης

Γράφει ο
Δημήτρης Τόμπρας
 
Το ανέκδοτο δεν είναι νέο, ταιριάζει όμως «γάντι» με την λογική και τα πεπραγμένα της, για κακή μας μοίρα, πρώτη φορά αριστεράς κυβέρνησης.
«Οργίαζαν οι διαφημίσεις από τύπο, ραδιόφωνο και τηλεόραση για τα εγκαίνια «του πλέον σύγχρονου οίκου ανοχής στον κόσμο», οπότε ο αφελής Έλλην ψηφοφόρος, πολιτικά «ρουτινιασμένος» από τις παλαιές ζουμερές κότες, θέλησε να δοκιμάσει. 

Εντυπωσιάσθηκε όταν πλησίασε. Βιτρίνες, αφίσες, βίντεο (ΜΜΕ) γεμάτες από φωτογραφίες από τις καλύτερες καλλονές του κόσμου διαφήμιζαν και τις προοπτικές μιας ανέμελης (αριστεράς) πορείας σε έναν παράδεισο αισθήσεων (σοσιαλιστικό). Αγοράζει με την  ψήφο του  την είσοδο του στον  φανταστικό κόσμο της αριστεράς.
Στην υποδοχή μία χαμογελαστή κούκλα  τον ρωτά αν τον ενδιαφέρουν «οι στρέιτ, ο αμφιφυλόφιλοι, οι ομοφυλόφιλοι ή οι τρανς». Διαλέγοντας, παρά το υποτιμητικό βλέμμα κοπελιάς, το συντηρητικό στρέιτ του υπεδείχθη η πόρτα Νο 4 και ανοίγοντας εισέρχεται σε μία άλλη υποδοχή, με μία άλλη ομορφούλα που του λέει:
Δηλώσατε ότι θέλετε μία γυναίκα πως την ακριβώς την θέλετε; «Πολύ μικρή, νέα, ώριμη ή γραία;- Μία νέα, απαντά χαζοχαρούμενα.
- Στην πόρτα Νο 3 λέει χαμογελαστά η κοπελιά, ακολουθούν και άλλα σημεία υποδοχής: Για την επιλογή μεταξύ «αδύνατης ή κανονικής ή στρουμπουλής ή χονδρής», για το «κοντή ή  κανονική ή  ψηλή», για το «ξανθιά ή μελαχρινή ή καστανή», για το «μαυρομάτα ή γαλανομάτα ή καστανότατα», για το είδος της συνεύρεσης, κτλ.
Οπότε ανοίγοντας την τελευταία πόρτα βρέθηκε στον δρόμο.
Αναστατωμένος σωματικά και πνευματικά ο Έλλην ψηφοφόρος πάει στην είσοδο και ρωτά τι συμβαίνει;
Ακούστε, του απαντά η πρώτη χαμογελαστή κοπελιά, γυναίκες (δηλαδή  κεφάλαια, επενδύσεις, ανάπτυξη, παραγωγή, ευημερία, ελευθερία και Δημοκρατία) δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να βρούμε (όπως ποτέ και παντού στην υφήλιο η πάσης φύσεως αριστερά) αλλά από οργάνωση; (ψέματα, παραμύθια, διαστρεβλώσεις, υπονομεύσεις) μην μου πείτε! Είμαστε άπιαστοι!

elzoni.gr