Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Παρουσία Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη και Δημοτικής Αρχής το 5ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στο Σαραντάπηχο


 Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου "Οι Τσελιγκάδες" διοργανώνει σήμερα Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 το 5ο Αντάμωμα του στο Σαραντάπηχο Κορινθίας , μέσα στο Αισθητικό Δάσος και σε υψόμετρο 1350 μέτρα όπου συμετέχουν Σαρακατσάνοι όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος, ( Ηπειρο , Θεσσαλία κλπ) αλλά και φίλοι των Σαρακατσαναίων όπου αναβιώνουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την Σαρακατσάνικη παράδοση.
 Τουλάχιστον 3000 κόσμος πλημμύρισε το αισθητικό δάσος του Σαραντάπηχου
Ζωντανή ορχήστρα ,χορευτικά συγκροτήματα Σαρακατσαναίων από όλη την Ελλάδα έδωσαν μοναδικό χρώμα στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση , ψυχή της οποίας για μια ακόμα χρονιά ήταν ο πρόεδρος των Σαρακατσαναίων Κορινθίας Χρήστος Γόγολας.
Πάντως η προσφώνηση του Χρήστου Γόγολα που έκανε αίσθηση ήταν όταν παρουσίασε τον Δημοτικό Σύμβουλο Ξυλοκάστρου και ιδιαίτερα αγαπημένο γιατρό των Κορινθίων  Τάσο Γκιολή λέγοντας «παρευρίσκεται και ο γιατρός μας, ο γιατρός του Νοσοκομείου μας…»
Παρών στο  5ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στο Σαραντάπηχο, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας , ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου ιατρός κ. Ευριπίδης Γκιάτας, ο Δημαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ Δημήτριος Κάσσιος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ο ιατρός κ. Αναστάσιος Γκιολής και ο κ. Νίκος Κεκερής κ.α.