Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και εκτός φαρμακείου

logo newsletter

farmaka_rektos.JPG 

Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και εκτός φαρμακείου

Τη δημιουργία της υποκατηγορίας «Γενικής Διάθεσης Φάρμακα» (ΓΕΔΙΦΑ) η οποία θα περιλαμβάνει σκευάσματα που δεν θα διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, προβλέπει διάταξη του Υπουργείου Υγείας  στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατέθηκε την Τετάρτη  με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Διαβάστε περισσότερα

nIl96Kl4.pngΣΦΕΕ: O ρόλος της κλινικής έρευνας στο κοινωνικό κράτος


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική συνάντηση του ΣΦΕΕ με τίτλο: «Κλινική Έρευνα: Πρόοδος στην πράξη, δικαίωμα στη ζωή, φωνή στους ασθενείς».
Διαβάστε περισσότερα

esamea.jpgΕ.Σ.Α.μεΑ.: Ημερίδα για την Αποϊδρυματοποίηση


Στην ημερίδα των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Ε.Σ.Α.μεΑ., «η μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στη φροντίδα σε επίπεδο οικογένειας και τοπικής κοινότητας» παρευρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Τετάρτη 18 Μαΐου.
Διαβάστε περισσότερα

kark_tou_mastou.jpgΔΙΠΛΑΣΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ


Σχεδόν το 100% των γυναικών με καρκίνο του μαστού αναμένεται να ζει τουλάχιστο για μία δεκαετία στην επόμενη εικοσαετία, χάρις στην έγκαιρη διάγνωση και αλματώδη εξέλιξη της ιατρικής και των νέων μεθόδων θεραπείας.
Διαβάστε περισσότερα

ellinides_mihalidae.jpgΟκτώ στις δέκα Ελληνίδες απατούν το σύντροφό τους


-Σοκάρουν τα ευρήματα μεγάλης έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε 2.000 ζευγάρια!
Διαβάστε περισσότερα

red_blood_xronia_lefhemia.jpgΧρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία Ο FDA ενέκρινε νέα θεραπεία για τους ασθενείς


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε μέσω διαδικασίας ταχείας αξιολόγησης το venetoclax, τον πρώτο αναστολέα της πρωτεΐνης BCL-2, σε μορφή δισκίων, της AbbVieγια τη θεραπεία ασθενών με χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία (ΧΛΛ) με έλλειψη στο χρωμόσωμα 17p και οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία θεραπεία στο παρελθόν.
Διαβάστε περισσότερα

makigiaz_room.jpgΟμορφιά: Μήπως σας αρρωσταίνει το μακιγιάζ σας;


Περισσότερες από μία στις δύο γυναίκες χρησιμοποιούν τα προϊόντα του μακιγιάζ επί μήνες ή χρόνια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές μολύνσεις.
Διαβάστε περισσότερα

ypniki_apnoia.jpgΥπνική άπνοια: ωφελεί η βαριατρική χειρουργική;


Ιδιαίτερα ευεργετική είναι για τα παχύσαρκα άτομα η απώλεια κιλών, καθώς χάνοντας μόνο το 10% του σωματικού βάρους μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης αποφρακτικής άπνοιας ύπνου κατά 26%.
Διαβάστε περισσότερα


ypourgio_ygeias_stogiatro_.jpgΔιορίστικαν 11 νέοι Διοικητές σε νοσοκομεία της χώρας


Κανονικά εξελίσσεται η διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία της χώρας. Ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τους κάτωθι διοικητές:
Διαβάστε περισσότερα