Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ (VIDEO)

Η Πορεία Αγώνα κατά της Ανεργίας, Πάτρα - Αθήνα, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, έφτασε στο Δερβένι.
Τους συμμετέχοντες στον αγώνα, τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Συνδικάτα, Εργατικά Σωματεία, Επιστημονικούς κι Επαγγελματικούς Συλλόγους, νέους και νέες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού και χιλιάδες άλλους αγωνιστές της ζωής, οι οποίοι συμμετέχουν, διαμαρτύρονται και διεκδικούν "Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα", υποδέχτηκαν οι κάτοικοι και ο εμπορικός κόσμος του  Δερβένιου .

Η υποδοχή στο Δερβένι ήταν πολύ ζεστή. Στα μικρομάγαζα, στα μίνι μάρκετ και τα μανάβικα, στα καφενεία, βγαίνει έξω ο κόσμος να δει την πορεία: «Οι άνεργοι, τα παιδιά απ' την Πάτρα, έρχονται!».
Δεν είναι τυχαίο: Πολύς κόσμος έχει φύγει τα τελευταία χρόνια για Πάτρα και Αθήνα, προς αναζήτηση δουλειάς. «Κάποτε από το δρόμο δεν μπορούσες να περάσεις το πρωί. Τώρα που φύγαν όλες οι υπηρεσίες από δω με τον Καποδίστρια, μείναμε 700 - 800, μαζί με τους πεθαμένους», μας λένε οι κάτοικοι του Δερβενίου. Όσοι αντέχουν ακόμα. «Κάνουμε όλοι δυο τρεις δουλειές, από 'δω κι από 'κει, για να πληρώνουμε λογαριασμούς». Η πορεία τους καλεί να μη συμβιβαστούν με τη μιζέρια: «Εδώ, εδώ, μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε, με 400 ευρώ».
Την πορεία υποδέχτηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης «Ευ ζην». Από το ΔΣ του Συλλόγου ο Στέφανος Φειδάκης, καλωσορίζοντας την πορεία σημείωσε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην εργασία και πρόσθεσε «Είναι άδικο το 1% του κόσμου να ελέγχει το 99% του κόσμου και του πλούτου. Έχουμε κάθε δικαίωμα να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».


Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου - ΕυρωστίνηςΚωνσταντίνος Κουσουλός, στο σύντομο χαιρετισμό του έδωσε τα συγχαρητήριά του τονίζοντας ότι είναι ένας μεγάλος αγώνας. «Μπράβο στο Δήμο Πατρέων που διοργάνωσε αυτήν την πορεία», σημείωσε.
«Σας ευχαριστούμε για την υποδοχή», τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης προσθέτοντας ότι «έτσι αντλούμε κουράγιο». «Το μήνυμά μας είναι "δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων". Αυτή η φωνή θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Θα γίνουμε μια γροθιά». «Είμαστε οι άνεργοι, ο λαός που αγωνίζεται, που στηρίζεται στα χέρια του και με τα χέρια του χτίζει τα πάντα», πρόσθεσε.
Οι διαδηλωτές θα συνεχίσουν την πορεία τους με μικρη στάση στην Λυκοποριά για το Ξυλόκαστρο, οπου θα τους υποδεχτουν η Δημοτική αρχή και φορείς της περιοχής...

VIDEO