Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ , ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ - ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ



http://asterasderveniou.gr/images/home_news/Pelopas_entos.JPG
Η αγωνία καλά κρατεί στην φίλαθλη ποδοσφαιρική κοινή γνώμη της Κορινθίας, καθώς  στο τοπικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, τίποτα δεν έχει κριθεί  ακόμη , για τίτλο και άνοδο , ενώ  υπολείπονται  τρεις αγωνιστικές  μέχρι την λήξη του.
Τρείς αγωνιστικές ακόμη για να δούμε αν ο ΑΟ Ζευγολατιού  ή  η Κόρινθος 2006 κατορθώσουν να κατακτήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας  που οδηγεί  μέσω  αγώνων μπαράζ , με τις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ Δυτικής Αττικής , Ανατολικής Αττικής και Σάμου στην Γ΄ Εθνική.
Και οι  δύο διεκδικήτριες  του τίτλου  στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής  νίκησαν εντός  έδρας, Το  μεν Ζευγολατιό (74 β.) με 4 – 2 τον Ολυμπιακό Λουτρακίου   ή δε Κόρινθος  2006 (73 β,) με 3 – 1 τον Αστέρα Δερβενίου
Στους 3 επόμενους αγώνες 
Το Ζευγολατιό αντιμετωπίζει  την Δάφνη Εξαμιλίων ( εκτός έδρας), τον Ηρακλή Λεχαίου (εντός) και τον Τενεάτη Αθικίων  (εκτός έδρας)/
Η Κόρινθος ΄06  αντιμετωπίζει την Κόρινθο ( εκτός έδρας), την Ελλάδα Βέλου {εντός) και τον Παννεμεατικό (εκτός έδρα).

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ  ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η Ζωφριά  νίκησε στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής  στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής  στο πρωτάθλημα της  Α΄ κατηγορίας  ΕΠΣ ΔΑ,  τον Μανδραϊκό με  2 – 1 και του ξέφυγε στους  +4  (58) βαθμούς, Την ομάδα της Μάνδρας (54 β.) ισοβάθμησε ο  Άταλλος Νέας Περάμου  μετά το νικηφόρο 2 – 1 επί του Ηρακλή Ελευσίνας.  Πρέπει να  σημειώσουμε ότι η πρωταθλήτρια ομάδα  της ΕΠΣ της Δυτικής Αττικής  , μαζί με τις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ Κορινθίας  , Ανατολικής Αττικής  και Σάμου, συγκροτούν όμιλο  και  μετά από αγώνες μπαράζ  οι δύο πρώτες του ομίλου κερδίζουν  την άνοδό τους στην Γ Εθνική κατηγορία.
Στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής  η πρωτοπόρος Θύελλα Ραφήνας , έχει εξασφαλίσει  τον τίτλο του Πρωταθλήματος  καθώς βρίσκεται με +12 (69) βαθμούς  μπροστά από τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου (57 β,) , ενώ  υπολείπονται  ακόμα  τρεις αγωνιστικές  για  να τελειώσει το πρωτάθλημα.
Στη Σάμο  το Σάββατο 9 Απριλίου στο Καρλόβασι  θα γίνει  ο τελικός της Α’ κατηγορίας ανάμεσα στον Πυθαγόρα και την ΑΕ  Βαθέους  Πανσαμιακού. Ο νικητής θα στεφθεί πρωταθλητής .

 ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Στην Αχαΐα  διεκδικητές του τίτλου είναι  ομάδες της Αχαϊκής  που προηγείται  με 66 βαθμούς  σε 27 αγώνες  και την ακολουθεί στο πόντο (65 β.) ο Ατρόμητος Πατρών. Στην τρίτη  θέση με 59 βαθμούς τους ακολουθεί ο Διαγόρας  Βραχνεϊκων. Στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής  η Αχαϊκή  σάρωσε με 6 – Ο τον  Πήγασο Μπεγουλακίου, ο Ατρόμητος  Πατρών επικράτησε με 3 – 2 επί της Αναγέννηση Ψαθοπύργου και  ο Διαγόρας  νίκησε εκτός έδρας , στο Ντα Λουζ  Ομβρυάς,  με 4 – 2 το, Άρη Πατρών
Στους 3 επόμενους αγώνες
 Η Αχαϊκή  αντιμετωπίζει  την Αναγέννηση  Πατρών  ( εκτός έδρας), τον Διαγόρα  Βραχνεΐκων ( εντός) και τον Άρη Πατρών ( εκτός έδρας).
Ο Ατρόμητος Πατρών αντιμετωπίζει  την Θύελλα Πατρών (εκτός έδρας), τον Εθνικό Σαγεϊκων (εντός) και τον Λέων Άνου Αλυσσού (εκτός έδρας).
Ο Διαγόρας Βραχνεΐκων αντιμετωπίζει  τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου (εντός), την Αχαϊκή (εκτός έδρας) και την Ακράτα (εντός)
Στην Ηλεία ο Αστέρας Αμαλιάδας – Πανόπουλο  , έχει εξασφαλίσει  τον τίτλο του Πρωταθλήματος  καθώς βρίσκεται στο +16  (68) βαθμούς  μπροστά από τον Ξενοφώντα Κρεςστένων (52 β) , ενώ  υπολείπονται  ακόμα  τρεις αγωνιστικές  για  να τελειώσει το πρωτάθλημα.
Στη Μεσσηνία  ο Τσικλητήρας Πύλου , έχει εξασφαλίσει  τον τίτλο του Πρωταθλήματος  καθώς βρίσκεται  στο +9 (69) βαθμούς  από τον ΑΟ Κυπαρισσίας (60β.) , ενώ  υπολείπονται  ακόμα  τρεις αγωνιστικές  για  να τελειώσει το πρωτάθλημα.
Στη Λακωνία δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος  (24η αγωνιστική) ο Ολυμπιακός Γυθείου έχει εξασφαλίσει  τον τίτλο του Πρωταθλήματος  καθώς βρίσκεται στο +6  (61 β,) από τον Μολαϊκό (55 β.) και στο +7 από τον ΑΟ Πελλάνας  Καστορείου (54 β.)
Στην Αρκαδία  σκληρή μάχη μέχρι  από τους ισόβαθμους  με 60 βαθμούς Πανθυρεατικό  και Δόξα Μεγαλόπολης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ( 24η αγωνιστκή), Στις δύο εναπομένουσες  αγωνιστικές ο Πανθυρεατικός  αντιμετωπίζει  τον Απόλλωνα Τυρού  ( εκτός έδρας)  και  το  Κορακοβούνι (εντός}, ενώ η Δόξα Μεγαλόπολης  αγωνίζεται  με τις Βρασιές (εντός) και τον Ολυμπιακό (εκτός έδρας).
Στην Αργολίδα μία αγωνιστική  (29η) πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, η Ένωση Λέρνας  , έχει εξασφαλίσει  τον τίτλο του Πρωταθλήματος  καθώς βρίσκεται  στο +5 (70 β.) από τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου (65 Β) τον οποίο αντιμετωπίζει  την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της