Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ο Γιώργος βγαίνει μπροστά για την Κεντροαριστερά. Και… διώχνει τον Βενιζέλο


Ο Γιώργος βγαίνει μπροστά για την Κεντροαριστερά. Και… διώχνει τον ΒενιζέλοΤην ώρα που ο Πάνος Καμμένος βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα, η ηχηρή παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, έδειχνε ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει πολιτικός παίκτης.
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Γιώργος Παπανδρέου προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει στην κυβέρνηση τον Γιάννη Μουζάλα, να… απαλλαγεί από τον Πάνο Καμμένο, και να διαμορφώσει έτσι τις συνθήκες για μια “προοδευτική αρχή”.
Στην τελευταία φράση του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται και η… ταμπακιέρα. Ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός διεκδικεί ενεργό ρόλο στην ανασυγκρότηση του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Χωρίς να διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστή. Του αρκεί να εκκινήσει η διαδικασία. Να έρθει το Κίνημα πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ. Να έρθει το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, και να οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία.
Αν από όλο αυτό το… πανηγύρι, προκύψει και αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ, ακόμη καλύτερα, θα έλεγαν οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου. Αλλά και πολλοί άλλοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Που βλέπουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μοιάζει να έχει σήμερα περισσότερα κοινά με την πολιτική αφήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής του Αντώνη Σαμαρά, παρά με το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά.

ysterografa.gr