Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Μάθαν ότι ο Πρόεδρος είναι γιατρός και φόρτωσαν στους δήμους την Υγεία ...

Κάποια επιστολή θα ήθελαν να στείλουν στον κ. Πατούλη που εκτός από Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είναι και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου …
Αλλιώς δεν εξηγείται η ενέργεια του Υπουργείου Υγείας να αναθέσει στους δήμους την κάλυψη όλων των εξόδων για τη Δημόσια Υγεία, χωρίς φυσικά να μεταφέρει στους προϋπολογισμούς τους, το αντίστοιχο κονδύλι.
Όπως είναι φυσικό η σχετική τροπολογία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ


Η Κ.Ε.Δ.Ε. εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην Ν-τροπολογία που προωθεί η Κυβέρνηση , η οποία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις » του Υπουργείου Υγείας , στην οποία προβλέπεται να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας ( Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λ.π.).

Η Ν-τροπολογία αυτή, που επιχειρείται να περάσει «στα κρυφά» κι ενώ τα μάτια της κοινής γνώμης είναι στραμμένα στις κινητοποιήσεις των αγροτών:

• Αποτελεί δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας που έχει οδηγήσει η σημερινή Κυβέρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
• Αποδεικνύει την ανικανότητά της να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του συστήματος.
• Επιβεβαιώνει την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της η Κεντρική Κυβέρνηση, στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης.

Το δίδυμο του Υπουργείου Υγείας ουσιαστικά αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών όταν καλούν την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, ενώ γνωρίζουν ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες. Και παρασύρουν κι άλλα μέλη της Κυβέρνησης, που συνυπογράφουν τη συγκεκριμένη τροπολογία, σε ανθρωποκτόνες πολιτικές.

Το μόνο που ενδιαφέρει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι να φορτώσουν τις ευθύνες της δικής τους ανικανότητας, στους Δήμους. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν θα γίνουμε εμείς νεκροθάφτες της δημόσιας υγείας , για να διατηρήσουν αυτοί τις υπουργικές τους θέσεις . Δεν θα παίξουμε εμείς με την υγεία των πολιτών, για να βρουν άλλοθι οι σημερινοί κυβερνώντες.

Οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία. Και με τα νομοθετικά τερατουργήματα που προωθούν, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύουν ότι εκτός από ανίκανοι, διακατέχονται κι από ολοκληρωτικές αντιλήψεις.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. καταγγέλλει δημόσια την απόπειρα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να μεταθέσει στην Αυτοδιοίκηση τις ευθύνες της για τα αδιέξοδα που δημιούργησαν στο χώρο της Υγείας.

Παράλληλα αναλαμβάνουμε κι άλλες πρωτοβουλίες:

1. Συγκαλούμε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. την προσεχή Τρίτη 16 Φεβρουαρίου .
2. Θα αναλάβουμε να ενημερώσουμε τις πολιτικές ηγεσίες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την Ν-τροπολογία έκτρωμα και θα τους ζητήσουμε να ασκήσουν στα όρια των κοινοβουλευτικών ευθυνών, κάθε δυνατή πίεση για να μην ψηφιστεί.
3. Σε περίπτωση που η Ν-τροπολογία ψηφιστεί, θα ενημερώσουμε αναλυτικά τις τοπικές κοινωνίες για τις συνέπειες που θα έχει η υλοποίηση της στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας και κατ’ επέκταση στην υγεία των πολιτών.
airetos.gr