Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του Πρέσβεως της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Τζόου Σιαολί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 15/02/2016
Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του Πρέσβεως της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Τζόου Σιαολί. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο βουλευτής Α΄Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριος Γεωργιάδης.
Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα εξαιρετικό. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί εταίροι σε όλους τους τομείς και οι άριστες σχέσεις πρέπει περαιτέρω να ενισχυθούν επ’ ωφελεία των δύο λαών.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι υποστηρίζει πλήρως τις κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά και γενικότερα στην Ελλάδα αρκεί οι Κινέζοι να τηρούν τις νόμιμες υποχρεώσεις του.
Ζήτησε από τον πρέσβη να μεταφέρει στην κυβέρνησή του το αίτημα της Ένωσης Κεντρώων να συνεχίσει η Κίνα να βοηθά την Κυπριακή Δημοκρατία στον ΟΗΕ και σε όλες τις προσπάθειές της για εξεύρεση δίκαιης λύσης του Κυπριακού. Επίσης ζήτησε η Κίνα να ασκήσει πίεση στα Σκόπια για αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας τους ώστε αυτή να μην περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, λέξη που εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια ανήκει στην Ελλάδα και στο ελληνικό έθνος.
Τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων όσο και ο Κινέζος πρέσβης υποσχέθηκαν αμοιβαίως να βρίσκονται σε στενή επαφή και να πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις τους.

Από το Γραφείο Τύπου