Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η Φωτίου τους έκλεισε την πόρτα (κυριολεκτικά)! "Φέρε τα λεφτά, να φάμε γεμιστά" της φώναζαν


Κατεβασμένα ρολά. Αυτό βρήκαν οι απλήρωτοι (από τον Οκτώβριο) εργαζόμενοι σε δομές των δήμων για την αντιμετώπιση της φτώχειας όταν το πρωί της Δευτέρας (15.02.2016) συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα καταφέρουν να συναντήσουν την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

Από τον Νοέμβριο του 2015 προσπαθούν να συναντήσουν την κα Φωτίου αλλά η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρνείται να τους συναντήσει, όπως καταγγέλλουν. Και δε ένδειξη διαμαρτυρίας, έκλεισαν τη Σταδίου και άρχισαν να φωνάζουν: «φέρε τα λεφτά, να φάμε γεμιστά». Γιατί γεμιστά; Εξαιτίας της αλήστου μνήμης δήλωσης της κας Φωτίου μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης τον περασμένο Σεπτέμβριο.
"Τα προγράμματα ΕΣΠΑ έχουν τελειώσει και ζητάμε να πληρωθούμε και να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους ανθρώπους που αυξάνονται σε καθημερινή βάση λόγω της τεράστιας φτώχειας. Η κα Φωτίου αρνείται να μας συναντήσει", δήκωσε χαρακτηριστικά στο newsit.gr, ο Παντελής Γούσης, επικεφαλής των εργαζομένων στις δομές των δήμων.
"Αρκετοί από εμάς έχουν έρθει από τη Θεσσαλονίκη δεν είναι δυνατόν να μην μας δέχεται η υπουργός και να μας κλείνει έτσι την πόρτα του υπουργείου", πρόσθεσε.
Αφού έκλεισαν τη Σταδίου μπροστά από το υπουργείο, οι εργαζόμενοι είδαν κι απόειδαν πως η Θεανώ Φωτίου δεν θα τους συναντήσει κι έτσι έφυγαν από το υπουργείου και ξεκίνησαν πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου!

Περισσότερα βίντεο στο .newsit.gr