Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Χρήστος Σταϊκούρας: «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης προκαλούν κύκλους αστάθειας και αβεβαιότητας»



Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού του Ιανουαρίου 2016, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει, με τις πολιτικές και τις πρακτικές της, να μην εκτελεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το 2016.

            Πολιτικές, όπως είναι η αύξηση των φόρων, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε υστέρηση – έναντι των στόχων – των φορολογικών εσόδων και σε διεύρυνση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο.

            Πρακτικές, όπως είναι η συγκράτηση των επιστροφών φόρων, των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και των πρωτογενών δαπανών, οι οποίες  βελτιώνουν ΄΄λογιστικά΄΄ το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά στερούν ρευστότητα από την πραγματική οικονομία και διογκώνουν τις ληξιπρόθεσμες του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.
    
            Αυτές οι πολιτικές και πρακτικές της αριστερής διακυβέρνησης, οδήγησαν τη χώρα και πάλι στην ύφεση και την αυτοεγκλωβίζουν σε επαναλαμβανόμενους κύκλους αστάθειας και αβεβαιότητας».