Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά»! Απληρωτοι συμβασιούχοι ΟΤΑ στην Κουμουνδούρου

Υπό πολιορκία απλήρωτων συμβασιούχων εργαζομένων κοινωνικών δομών, βρέθηκαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Πρόκειται για εργαζομένους ΟΤΑ σε δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του Ιουνίου, και οι οποίοι διεκδικούν δεδολευμένα έξι μηνών.

Οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση προωθεί μετά τον Ιούνιο την συνέχιση του θεσμού των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά με νέο προσωπικό που θα επιλέξει-όπως λένε- με κομματικά κριτήρια.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πέτρος Καραγιώργος,  τα »έψαλε» στους  απλήρωτους εργαζόμενους . Ο κ. Καραγεώργος, δέχθηκε να μιλήσει με τους εργαζόμενους έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε μάλιστα μια μικρή ομάδα 5-6 ατόμων να ανεβεί για συζήτηση.

Ωστόσο όταν η συζήτηση άναψε τους κατηγόρησε ότι »ήρθατε για τις κάμερες», με αποτέλεσμα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να εκνευριστούν και να αποδοκιμάσουν τη στάση του, αναφέρει το newsit.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. «Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά»!

airetos.gr